Economia 13/04/2022

La inflació es dispara a les Balears: els preus són un 9,4% més alts que fa un any

En comparació amb el febrer, l'augment és d'un 2,8%

ARA Balears
1 min
El preu de la benzina és una de les causes de l'increment de la inflació.

PalmaEn el primer mes sencer de la invasió russa d'Ucraïna, la inflació s'ha mantingut disparada a les Balears. El mes de març s'ha tancat amb un increment dels preus d'un 9,4% respecte de fa un any, segons les dades de l'Índex de Preus de Consum (IPC) publicades aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). En comparació amb el febrer, l'augment dels preus és d'un 2,8%.

Segons ha informat Europa Press, a l'Arxipèlag, tots els apartats, excepte les comunicacions (-0,4%) han pujat els índexs respecte de l'any passat. Destaquen els increments d'habitatge (31,3%), transport (17,1) o aliments i begudes no alcohòliques (5,8%). També han augmentat els preus de begudes alcohòliques i tabac (3,2%) o oci i cultura (3,1%).

En l'àmbit estatal, l'IPC va pujar un 3% el març amb relació amb el mes anterior i va elevar la taxa interanual més de dos punts, fins a un 9,8%, el seu valor més alt en 37 anys, concretament des del maig de 1985. Amb la dada de març, els preus encadenen la seva quinzena taxa positiva consecutiva.

Segons l'INE, la pujada interanual de l'IPC fins a un 9,8% es deu al repunt dels preus de l'electricitat i del gasoil; a l'increment dels preus dels carburants per a vehicles personals; a l'augment dels preus de la restauració i els serveis d'allotjament, i a l'encariment "generalitzat" dels aliments, especialment del peix i el marisc, de la carn, dels llegums i hortalisses, i de la llet, el formatge i els ous.

stats