Economia 25/09/2019

Els hotels de les Illes que tenen exclusivitat amb Thomas Cook avancen un mes el tancament

També tindran dificultats per remuntar l'estiu, ja que han quedat fora dels catàlegs de venda

Carles Tudurí
2 min
Els hotels que tenien exclusivitat amb Thomas Cook avancen un més el seu tancament

PalmaLa pitjor part de la crisi de Thomas Cook, a part de recaure sobre els treballadors, també afecta els hotels de les Illes que tenien signat un contracte d'exclusivitat amb els tour operadors d'aquest grup, ja que queden sense clients britànics, alemanys, holandesos i belgues, mercats en els quals les filials de la majorista han deixat d'operar.

"És una situació dramàtica que no dona lloc a reaccionar", ha explicat a l'ARA Balears Gabriel Nebot, el portaveu de l'associació hotelera de Cala Millor, una de les zones més perjudicades per la fallida de Thomas Cook. "És mal de dir, però no anam malament si deim que més del 20% de turistes a Cala Millor venen gràcies als tour operadors d'aquest grup, per la qual cosa l'efecte negatiu és destacat".

L'entitat remarca que a la zona hi ha almenys set hotels que fan feina en exclusivitat amb Thomas Cook i que, per tant, es veuran obligats a tancar d'aquí a una o dues setmanes, malgrat que allò previst era continuar com a mínim fins a final d'octubre, amb el consegüent impacte sobre el personal dels establiments.

Tot i que encara no s'ha quantificat el nombre d'establiments que el tour operador tenia en exclusivitat a totes les zones de les Illes, n'hi ha algun. El president de l'Associació hotelera d'Alcúdia, Jaume Horrach, ha dit que almenys tres establiments de la zona estan en aquesta situació, però també ha subratllat que l'efecte és molt greu per bona part dels establiments.

A més, una altra qüestió que preocupa és el fet que els clients que havien fet una reserva puguin perdre tots els doblers, fet que provocarà que aquest turista finalment no pugui anar de vacances i l'ocupació dels establiments davalli de manera important. Així mateix, els hotels en exclusivitat tindran problemes per omplir els llits durant l'estiu perquè han quedat fora dels catàlegs de venda de la temporada alta.

stats