Economia 30/11/2022

Els hotelers ja poden sol·licitar les ajudes de 15 milions d'euros per a la compra de llits elevables

La convocatòria afavorirà el canvi de fins a 80.000 llits a l’Arxipèlag

ARA Balears
2 min
Una cambrera de pis treballant a un hotel.

PalmaEls hotelers ja poden sol·licitar les ajudes de 15 milions d'euros per a la compra de llits elevables. Aquesta convocatòria d’ajudes afavorirà el canvi de fins a 80.000 llits a l’Arxipèlag i podran ser beneficiaris els establiments d’allotjament que voluntàriament hagin obtingut una classificació d’estrelles i que han de fer almenys una neteja diària de l’habitació. Així ho ha anunciat la presidenta del Govern, Francina Armengol, en una reunió que ha mantingut aquest dimecres amb els membres del patronat Impulsa.

D'aquesta manera, un mateix establiment podrà presentar únicament una sol·licitud per part de qui l'explota o qui en posseeix la propietat. En aquest sentit, els ajuts es distribuiran entre les illes en funció del nombre de places turístiques dels establiments beneficiaris segons les dades del 2020. Així, els percentatges corresponents són un 77,6% per a Mallorca, incloent-hi Palma; un 8,2% per a Menorca; un 13,30% per a Eivissa, i un 0,9% per a Formentera.

Pel que fa a l'import màxim subvencionable fixat en aquesta convocatòria, és de 380 euros per a la compra de cada mecanisme unitari d'elevació de llits, i en funció del nombre d'habitacions de cada establiment, la quantitat total que s'ha de subvencionar serà el 30%, el 40% o el 50% d'aquesta quantitat. Podeu consultar en aquesta web tota la informació disponible i necessària per conèixer les bases d'aquesta convocatòria.

Per la seva banda, la vicepresidenta executiva de la FEHM, María José Aguiló, ha explicat que queden tres altres convocatòries d'ajudes per a establiments que s'han de publicar, una de calderes, una altra de circularitat i una de digitalització.

En la trobada, segons ha informat el Govern, també s'ha analitzat la tasca feta el 2022 i els projectes que hi ha damunt la taula, entre els quals es troba la consolidació de l'economia circular en el sector turístic com a base cap al nou model productiu de l'Arxipèlag.

stats