Polèmica
Economia 06/06/2023

El Govern desmenteix que Ryanair cobràs per embarcar ensaïmades

Negueruela ha assegurat que es pot volar amb el producte gratuïtament, mentre que l'aerolínia no ha volgut parlar de la polèmica

1 min
El conseller Iago Negueruela; el Gerent de l'Associació de Forners i Pastissers, Pep Magraner, i els representants de Ryanair.

PalmaArran de la polèmica que va sorgir després que Ryanair cobràs a uns passatgers per dur ensaïmades a bord, el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball en funcions, Iago Negueruela, i el gerent de l'Associació de forners i pastissers de les Balears, Pep Magraner, s'han reunit amb la representants de la companyia per aclarir quina és la política que té l'empresa respecte del tema.

Després de la reunió, Negueruela ha desmentit que Ryanair hagi fet pagar per embarcar el producte, mentre que els representants de l'aereolínia no han volgut fer declaracions als mitjans. Per això, el conseller ha explicat que el que va succeir va ser que "els passatgers no havien contractat la tarifa per a poder portar una maleta de mà" i que "se'ls va cobrar per l'equipatge, no per les ensaïmades que portaven".

Segons ha assegurat Negueruela, Ryanair ha confirmat que es poden pujar "una quantitat normal d'ensaïmades" sense cost addicional encara que es tingui contractada la tarifa més econòmica, que permet pujar a l'avió només una motxilla o bossa que càpiga sota el seient de l'avió. Ara bé, no han especificat quantes ensaïmades corresponen a aquesta quantitat normal, només han dit que habitualment els passatgers en transporten "una o dues".

El gerent de l'Associació de forners i pastissers de Balears, Pep Magraner, també ha comparegut i ha manifestat que estan "satisfets" per haver aclarit la situació i poder transmetre una informació "clara i concisa" sobre el transport d'ensaïmades, que "preocupava el gremi i generava molta incertesa". Així, des de l'associació donen "el tema per tancat", segons ha confirmat Magraner.

stats