Economia 17/03/2022

El Govern demanarà a l'Estat crear un gasoil agrícola amb un topall de preu

Aquesta mesura s'inclourà en el document amb totes les demandes dels sectors afectats que presentarà demà l'Executiu

1 min
La consellera d'Agricultura, Mae de la Concha, amb els representants del sector agrícola i pesquer.

PalmaEl sector agrícola i pesquer s'ha reunit aquest dijous horabaixa amb la consellera d'Agricultura, Mae de la Concha, i amb la presidenta del Govern, Francina Armengol. El motiu és preparar el text amb les demandes d'ambdós sectors per crear el document definitiu que es presentarà dilluns a l'Estat. De moment, la primera demanda que s'ha pogut conèixer del sector agrícola és la voluntat de crear un gasoil "professional" amb un topall de preu.

Segons ha explicat el gerent d'Unió de Pagesos, Sebastià Ordines, és una mesura "per poder desenvolupar la nostra activitat i produir aliments". A més, ha deixat caure que "si es pot compen,sar amb impostos d'hidrocarburs també amb un topall, significarà bonificar el gasoil agrícola". Com es deia, les propostes del sector arribaran a Madrid i, des d'allà, el ministre Planas les portarà a Brusseles. La consellera Mae de la Concha ha detallat que entre dimarts i dimecres rebrà una telefonada del ministre en què li explicarà la situació de les propostes.

En general, totes les organitzacions agrícoles i el sector pesquer s'han mostrat contents per haver mantingut la reunió amb el Govern. "Ens han considerat el que som, sectors agreujats, i hem tingut l'oportunitat de posar damunt la taula les problemàtiques de les nostres explotacions", ha dit el gerent d'Asaja, Joan Simonet. Alhora, també ha expressat el desig que les propostes que s'han presentat avui s'acabin executant pel bé sector.

Finalment, també s'ha fet una reivindicació col·lectiva en què s'ha dit que molts dels problemes que arrossega el sector ja venen de temps enrere. Han demanat "pactes amb vista al futur perquè les polítiques agràries no poden ser de quatre anys, sinó que s'ha de reestructurar el sector per ser més forts".

stats