Economia 06/09/2020

El Govern i el Consell de Menorca reforcen la línia extraordinària de finançament covid-19

Aquesta mesura, impulsada per ISBA, ja ha permès injectar 11,8 milions d'euros a pimes i autònoms de l'illa

Ara Balears
2 min
El pessimisme cala entre botiguers I restauradors a Menorca / DAVID ARQUIMBAU

PalmaEl Govern i el Consell de Menorca han signat el conveni de col·laboració per a potenciar la línia extraordinària de finançament Covid-19 impulsada per l'Executiu i ISBA en suport de pimes i treballadors autònoms. Segons la Conselleria, aquesta línia ja ha permès injectar 11,8 milions d'euros en liquiditat, mitjançant 144 operacions de crèdit aprovades, a pimes i autònoms de l'illa.

En total, entre aquesta convocatòria extraordinària i la resta de línies de finançament del Govern i ISBA, a Menorca s'han aprovat 162 operacions de crèdit enguany que representen una injecció de 13,2 milions a pimes i autònoms. L'Executiu apunta que el seu impacte també es reflecteix en la seva contribució al manteniment de l'ocupació, ja que a Menorca es mantenen 1.273 llocs de feina a les empreses que han rebut avals, segons les darreres dades d'ISBA.

La línia extraordinària compta amb la participació dels consells insulars i forma part del Pacte per a la Reactivació i la Diversificació Econòmica i Social de les Balears, essent una de les principals i primeres mesures de suport al teixit productiu i reflecteix "la suma d'esforços entre les administracions per a donar resposta a la crisi i ajudar a empreses i autònoms a les illes", com destaca la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez.

Sánchez ha signat el conveni de col·laboració relatiu a Menorca amb la presidenta del Consell insular, Susana Mora, i el president d'ISBA, Eduardo Soriano. La participació de la institució insular, a través d'una aportació de mig milió d'euros, permet incrementar en 3 milions addicionals el finançament que es posa a l'abast de pimes i autònoms a Menorca.

Fins ara, a l'àmbit de Menorca, s'han aprovat 144 operacions de crèdit a través d'aquesta línia extraordinària, les quals representen un volum de finançament d'11,8 milions d'euros per a pimes i autònoms a l'illa. Actualment, ISBA tramita i té en fase d'estudi altres 19 sol·licituds d'operacions a Menorca, per un import conjunt d'1,7 milions d'euros.

Segons destaca l'Executiu, aquesta línia extraordinària facilita l'accés al crèdit bancari a pimes i autònoms en condicions molt avantatjoses, sense haver de pagar interessos, a causa de l'efecte multiplicador de l'acció de govern a través dels avals públics. Les operacions acceptades queden avalades en un 100% i el Govern –i en part també els consells insulars- assumeixen el cost dels interessos i de les comissions dels avals. Fins ara, al conjunt de les Illes, s'han aprovat 1.605 operacions a través d'aquesta línia extraordinària, per import de 139,3 milions.

El Govern ha assenyalat que ISBA és una societat de garantia recíproca, entitat financera sense ànim de lucre que té per objecte contribuir al desenvolupament de l'economia de les Balears, mitjançant la concessió de garanties que avalin les propostes de pimes i autònoms davant les entitats financeres per facilitar condicions molt favorables en l'accés al seu finançament.

stats