Economia 09/04/2021

El govern britànic imposa la PCR obligatòria per tornar al país

Els turistes que tornin de països amb alta incidència de coronavirus hauran de fer quarantena

ARA Balears
2 min
Dues turistes arriben a l'Aeroport de Palma

PalmaEl Regne Unit segueix les passes d'Alemanya i imposa la PCR obligatòria a tots els britànics que tornin al país després de passar les vacances a l'estranger. S'espera que en els primers dies del mes de maig el govern britànic expliqui les mesures que vol prendre per evitar que la temporada turística suposi un nou increment de casos al país. Entre aquestes mesures s'implementarà un sistema de semàfors per dur a terme diferents actuacions depenent del país on el turista passi les vacances. Tots els britànics que tornin al Regne Unit hauran de sotmetre's a dues proves PCR independentment de la situació sanitària del país estranger.

D'aquesta manera, les restriccions i mesures que hauran de seguir els viatgers un cop tornin al Regne Unit després de les vacances dependrà de les taxes d'infecció, vacunació i la presència de diferents variants del coronavirus del país que hagin visitat. El semàfor es dividirà en tres nivells: verd, ambre i vermell.

Els viatgers que tornin al Regne Unit d'un país situat a la zona verda del semàfor hauran de fer-se una PCR abans de partir i una altra el segon dia després d'arribar al país, però no hauran de fer quarantena. Els turistes que viatgin a països considerats com a zona ambre hauran de fer quarantena (de 10 dies), s'hauran de sotmetre a una PCR abans de viatjar i n'hauran de fer dues més quan tornin en país: una el segon dia i l'altra en el vuitè. Pel que fa als països situats en la zona vermella del semàfor, els viatgers que tornin d'aquests indrets hauran de fer una quarantena de 10 dies a un hotel preparat per rebre els viatgers per un cost de 1.750 lliures esterlines, hauran de fer-se una PCR abans de partir i dues (el segon dia i el vuitè) després de tornar.

Aquestes mesures s'hauran de reservar en el moment de la compra del viatge. A més, els viatgers s'hauran de fer càrrec de les despeses de les proves PCR i les de les mesures que hagin de prendre un cop tornin al Regne Unit després de les vacances.

stats