Ocupació
Economia 07/02/2023

Els funcionaris podran teletreballar quatre dies per setmana

El decret cerca determinar quins llocs de feina queden exclosos de la possibilitat d'acollir-se a aquesta modalitat, com l'atenció presencial al públic

ARA Balears
1 min
Funcionaris en una imatge d'arxiu.

PalmaEl Consell de Govern ha aprovat un decret de regulació del teletreball que permetrà, entre altres mesures, que el personal de l'Administració pública s'aculli a aquesta modalitat fins a quatre dies a la setmana. A la roda de premsa posterior al Consell de Govern, el portaveu, Iago Negueruela, va explicar que el nou decret substitueix el decret 36/2013, de 28 de juny.

El decret que ara s'aprova, segons va apuntar Negueruela, persegueix configurar el teletreball com una forma d'organització del treball de l'Administració autonòmica, millorar l'organització de la feina en aquesta modalitat a través de l'establiment de plans, i el compliment d'objectius.

Alhora, el text cerca establir criteris objectius per determinar quins llocs queden exclosos de la possibilitat de fer feina des de casa per diversos motius, com els que es dediquen a l'atenció presencial al públic. Es pretén, així, establir un model mixt en el qual es podrà fer un màxim de quatre dies en aquesta modalitat, i introduir una garantia de serveis presencials a la ciutadania.

De la mateixa manera, es vol regular el teletreball amb independència de les mesures de conciliació de la vida familiar i laboral, a més de regular la possibilitat d'introduir el teletreball com a mesura necessària, en casos de situacions extraordinàries no previstes a la normativa vigent fins ara.

stats