Economia 20/04/2021

Fevitur reclama més de 400 milions d'euros al Govern balear per les pèrdues per les restriccions

A les Illes hi ha 29.237 habitatges dedicats al lloguer turístic

ARA Balears
1 min
El 2019 l'ocupació va ser del 95% a les Balears.

PalmaLa Federació Espanyola d'Associacions d'Habitatges i Apartaments Turístics (Fevitur) ha iniciat els tràmits per reclamar a l'Estat i als governs autonòmics compensacions econòmiques per les pèrdues derivades de les restriccions i l'estat d'alarma. Segons ha informat el president de Fevitur a les Balears, Tolo Gomila, la federació reclamarà al Govern balear més de 400 milions d'euros. Pel que fa a l'Estat, la xifra total s'eleva a més de 13.000 milions d'euros.

El president de Fevitur a les Illes ha criticat les mesures i restriccions imposades pel Govern balear des de l'inici de la pandèmia, les quals ha qualificat de "contradictòries, incoherents, restrictives i penalitzadores", i ha acusat l'Executiu de ser el causant de la crisi del sector turístic. A més, ha reclamat que s'acceleri la campanya de vacunació i ha reiterat que el Govern balear no ha complit el compromís d'aconseguir el 70% d'immunitat al juny, i els grans perjudicats del seu error són els treballadors i empresaris del sector turístic.

Tolo Gomila també ha reclamat més ajudes directes i "reals" per als propietaris d'habitatges dedicats al lloguer turístic. En aquest sentit, el president de Fevitur ha recordat que a les Balears hi ha 29.237 habitatges dedicats al lloguer turístic, el 5% del total d'habitatges de les Illes, el percentatge més alt de l'Estat, i que la situació actual és molt delicada.

stats