Economia 08/07/2022

Fattal Hotel Group adquireix sis hotels a les Balears per 165 milions d'euros

En un inici està previst que l'operació es tanqui el segon semestre de l'any

ARA Balears
1 min
Imatge d'un dels hotels de

PalmaEl grup hoteler israelià Fattal Group ha signat un acord amb la firma d'inversió KKR i amb Dunas Capital per adquirir sis propietats a les Balears per un total de 165 milions d'euros. Es tracta, segons han informat en un comunicat, de quatre hotels i dos aparthotels que estan repartits entre Mallorca i Eivissa (tres a cada una de les illes). En un inici està previst que l'operació es tanqui el segon semestre de l'any. 

Els actius adquirits, que actualment formen part de la cadena hotelera ALUA, gaudeixen d'ubicacions estratègiques, ja que tots estan situats a primera línia de platja i tenen una categoria de 4 estrelles. El grup hoteler finançarà la transacció amb una combinació de fons propis i un préstec de devers 95 milions d'euros.

El conseller delegat del grup a Espanya, Shay Raz, ha celebrat "l'ambiciosa estratègia de creixement de la companyia per expandir-se a les zones més atractives del continent europeu" i ha destacat que el nombre d'hotels al país s'eleva a 17 amb aquesta operació. Aquests sis nous establiments sumen 1.119 habitacions amb múltiples serveis i varen tenir el 2019 una taxa mitjana d'ocupació estacional aproximadament del 92% i, després de la frenada pel coronavirus, varen remuntar fins al 74% el 2021. 

En total, Fattal Group preveu invertir 20 milions d'euros en la millora de les instal·lacions i serveis d'aquests sis establiments hotelers, que ja s'han beneficiat els darrers anys de més de 14 milions d'euros destinats a la seva renovació i transformació. Està també previst realitzar el canvi de nomenclatura dels hotels, que passaran a formar part de les marques més conegudes del grup, com són Leonardo, Leonardo Royal i NYX.

stats