Immobiliari

Evergrande calma els mercats amb un acord per començar a repagar el deute

Una filial de la immobiliària xinesa acorda el pagament d'un dels venciments més imminents

ARA
1 min
Un dels centres de treball del grup Evergrande.

BarcelonaEvergrande i el govern xinès han aconseguit reduir la tensió dels últims dies als mercats financers per la possible fallida d'aquesta mastodòntica immobiliària. Hengda Real Estate Group, una filial del conglomerat asiàtic, ha assegurat aquest dimecres que ha arribat a un acord per pagar els interessos d'un dels seus venciments, previst per aquest dijous. En un comunicat enviat a la Borsa de Shenzhen i recollit per Bloomberg, l'empresa ha confirmat que realitzaria un pagament per valor de 232 milions de iuans (30,6 milions d'euros). No obstant això, aquesta divisió no ha especificat si abonaria la quantitat al complet ni tampoc si seria aquest mateix dijous, o si s'ha acordat alguna condició alternativa.

Dijous també és la data límit perquè l'entitat faci un altre pagament d'uns 71 milions d'euros d'un dels seus bons en dòlars. Després de les caigudes constants dels últims dies, Evergrande no ha registrat moviments a la borsa aquest dimecres perquè els parquets de Hong Kong estaven tancats pel Festival de Mitja Tardor que se celebra a la Xina. La promotora immobiliària xinesa comptava amb un passiu d'uns 259.000 milions d'euros el 30 de juny del 2021, la data amb les últimes dades disponibles.

En un esforç per guanyar-se la confiança dels inversors, el Banc Central de la Xina ha injectat 90 milions de iuans (11,8 milions d'euros) al sistema bancari del país. Això s'interpreta com un avís per garantir que donarà suport a l'economia en aquest complicat procés de reestructuració del deute. Les principals borses del món han entomat bé els dos anuncis i aquest dimecres han tornat a tancar la sessió en verd, a l'espera de si Evergrande abona o no la resta de pagaments pendents.

stats