Economia 03/04/2019

Eroski firma convenis amb les principals denominacions d'origen de les Illes per impulsar els productes locals

La companyia celebra el 50è aniversari amb un acte social a l'Auditòrium de Palma

Ara Balears
3 min
La sobrassada és un dels productes més consumits a Mallorca

PalmaL'empresa Eroski ha signat aquest dimecres a Palma sis convenis de col·laboració amb els consells reguladors de les denominacions d'origen Formatges de Maó-Menorca, Vins de Binissalem, Vi del Pla i Llevant de Mallorca, Oliva de Mallorca i Oli de Mallorca i la indicació geogràfica protegida Sobrassada de Mallorca amb l'objectiu de reforçar la comercialització d'aquests productes de les Illes en la seva xarxa de supermercats.

En presència del conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern balear, Vicenç Vidal, la directora de Producte Local d'Eroski, Asun Bastida, i el director d'Eroski a Balears, Alfredo Herráez, han estat els encarregats de rubricar els convenis amb els representants dels consells reguladors, Juan Bosco, José Luis Roses, Antoni Benàssar, Miquel Gual, Sebastián Solivellas i Jaime Ballester, respectivament.

"Els acords aconseguits s'emmarquen en el compromís d'Eroski de comercialitzar i promocionar els aliments produïts a les Illes Balears per impulsar un sector primari més sostenible i mantenir una alta diversitat del seu teixit productiu", explica l'empresa en una nota.

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha destacat la importància dels consells reguladors i de la promoció del producte local que duu a terme Eroski a les nostres illes, amb productes genuïns d'extraordinària qualitat.

“La política comercial d'Eroski impulsa un sector agroalimentari basat en la diversitat del seu teixit productiu com un element clau per a la seva sostenibilitat i la seva contribució a l'ocupació, a l'economia, a la cultura i al paisatge. La nostra convicció com a agent soci empresarial ens fa comprometre amb aquesta diversitat, crear entorns col·laboratius i treballar amb un gran nombre de proveïdors locals, alhora que oferim als consumidors productes de qualitat”, ha assenyalat la directora de Producte Local de l'empresa, Asun Bastida.

Per part seva, el director d'Eroski a les Balears, Alfredo Herráez, ha afegit que “la signatura d'aquests convenis ens permet ampliar l'oferta de productes de qualitat superior a les nostres botigues. Satisfem així la demanda dels consumidors de productes de qualitat i origen certificat contrastat”.

Promoció de l'ocupació

La cadena de supermercats també ha firmat un conveni de promoció de l'ocupació amb la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria del Govern balear. L'acord ha estat subscrit pel conseller, Iago Negueruela, i pel director d'Eroski a les Balears, Alfredo Herráez, i aborda la inserció laboral de les persones majors de 45 anys.

Eroski firma convenis amb les principals denominacions d'origen de les Illes per impulsar els productes locals

Així, ambdues parts es comprometen a treballar de manera conjunta per afavorir la contractació d'aquestes persones en situació de desocupació de llarga durada. El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha posat en relleu la importància de l'acord signat amb Eroski, que suposa la inserció laboral de les persones majors de 45 anys a les nostres illes en una empresa com Eroski, amb una important capacitat d'ocupació.

“Eroski és un projecte col·lectiu bolcat al consumidor i a la societat. Per això, estam compromesos amb la integració laboral dels qui ho tenen més difícil, com és el cas del col·lectiu de persones al qual es refereix aquest conveni. Així, en col·laboració amb el Servei d'Ocupació de les Illes Balears, avançam en aquest compromís”, ha explicat el director de Personal de la companyia a les Illes, Luis Yépez.

50è aniversari d'Eroski

Així mateix, l'empresa celebrarà aquesta dimecres horabaixa a Palma l'acte de commemoració del 50è aniversari, una cerimònia que forma part dels actes previstos per a la celebració de les seves noces d'or que tindran lloc al llarg d'aquest any. En l'acte, que es durà a terme a l'Auditòrium de Palma, a més de representants de l'empresa, hi participarà la presidenta del Govern dels Illes Balears, Francina Armengol, i hi assistirà una àmplia representació del teixit institucional, econòmic i social balear.

Eroski firma convenis amb les principals denominacions d'origen de les Illes per impulsar els productes locals

Durant la cerimònia el president d'Eroski, Agustín Markaide, repassarà els orígens del grup fruit de la unió de diverses petites cooperatives de consum. El seu naixement va ser “una resposta social i col·lectiva a unes necessitats bàsiques i quotidianes. Els promotors confiaven en la capacitat humana i en la cooperació per resoldre millor aquestes necessitats. Eroski ja va innovar llavors, posant més èmfasi en el que unia aquestes set cooperatives que en el que les separava, i també va innovar integrant els treballadors com a socis”, ha explicat Markaide

El president d'Eroski valora, així mateix, “l'esforç de totes les persones que han ajudat l'empresa a complir cinc dècades, mantenint l'arrelament i valors socials. Un esforç que ha enfortit el projecte per guanyar el seu lloc en el futur”, que estarà marcat per la proximitat, un consum més responsable i sostenible, la innovació i l'adaptació contínua.

stats