Ericsson, primera baixa del Mobile World Congress d'aquest any

La companyia sueca, la segona més gran en espai d'exposició al congrés, és l'única que s'ha retirat al·legant raons sanitàries

3 min
L'entrada del MWC, en l'edició del 2019.

BarcelonaEl Mobile World Congress d'aquest any pateix la primera baixa. La multinacional sueca de telecomunicacions Ericsson no participarà a l'edició del 2021, que s'ha de celebrar a Barcelona entre el 28 de juny i l'1 de juliol d'aquest any, segons ha avançat el mitjà especialitzat LightReading i ha confirmat a l'ARA la companyia.

"En vista del continu impacte del covid-19 i del nostre interès principal cap a la nostra gent, la seva salut i el seu benestar, hem decidit no participar en el MWC 2021", ha indicat una portaveu de l'empresa. En l'edició del 2020, Ericsson també va ser una de les primeres que va retirar la seva assistència a l'esdeveniment, després d'una "extensa" avaluació dels riscos. La crida a la prudència no ha canviat un any més tard. "Malgrat lamentar-la, la decisió reflecteix el nostre enfocament preventiu a l'hora de gestionar la pandèmia des d'una perspectiva de les persones i dels viatges mentre es tiren endavant els programes de vacunació a tot el món", ha insistit aquest dimarts el grup.

L'empresa, doncs, tanca la porta a prendre part al congrés barceloní, tot i que la manté oberta de cara a futures edicions. "Esperem amb interès l’oportunitat de tornar a unir-nos a esdeveniments futurs i continuar treballant estretament amb els socis GSMA i de la indústria", ha indicat la portaveu d'Ericsson.

Es tracta de la primera empresa a cancel·lar la seva participació al congrés, després que l'edició del 2020 s'hagués de suspendre. Ericsson era la segona companyia amb més espai reservats a les instal·lacions de Fira de Barcelona, més de 6.000 metres quadrats, només al darrere de la xinesa Huawei. A més, a diferència d'altres empreses sense una vinculació tan directa amb el sector de les telecomunicacions, la sueca és un dels grups troncals a Europa en el desplegament de les xarxes 5G.

La retirada d'Ericsson ja va constituir un punt d'inflexió en l'anul·lació del Mobile del 2020, després d'un dolorós degoteig d'altres participants menys significatius que en aquesta ocasió encara no ha començat. Curiosament, la companyia va participar activament fa dues setmanes al MWC Xangai, però ho va fer de manera virtual, una opció que no preveu per a Barcelona. També cal destacar que es tracta d’una empresa de Suècia, país que actualment exhibeix les pitjors xifres de la pandèmia en la regió nòrdica.

Prova de foc per a la Fira

Fonts de l'entitat organitzadora del Mobile, GSMA, no han valorat encara la decisió d'Ericsson. Tot i així, dues veus del sector han assegurat a l’ARA que l'entitat té previst tornar a avaluar a finals de març la viabilitat de mantenir el Mobile en la data prevista. Fins i tot té emparaulada amb la Fira una data alternativa, que retardaria l'edició d'aquest any fins que les vacunacions estiguin més avançades. No obstant, aquesta possibilitat complicaria recuperar la celebració del Mobile del 2022 al mes de febrer.

Ahir mateix la patronal de les telecos assegurava que per garantir l'edició del 2021 ha extremat les mesures sanitàries i de seguretat. Aquest any, doncs, els assistents s'hauran de sotmetre obligatòriament a un test d'antígens cada 72 hores per prevenir els brots de covid-19. GSMA espera congregar uns 50.000 assistents a Barcelona aquest estiu, menys de la meitat dels 100.000 congressistes habituals en altres edicions.

L'altra part interessada que no hi hagi més baixes importants per a aquesta edició és Fira de Barcelona. Per al recinte firal, el juny serà una prova de foc important pel que fa als esdeveniments semipresencials. A principis de mes ha d'acollir la primera edició a Barcelona de la fira del sector audiovisual ISE, i a finals s'ha de celebrar el Mobile. GSMA ja va oferir a Fira de Barcelona allargar un any de contracte a canvi de la cancel·lació del 2020, de manera que l'esdeveniment es mantindrà a la capital catalana almenys fins al 2024. Fonts de la Fira han declinat fer valoracions a l'ARA sobre la decisió d'Ericsson.

stats