Economia 14/07/2022

L'economia balear patirà una desacceleració en els pròxims mesos després del creixement que hi ha hagut pel turisme

El Cercle d'Economia assegura que alguns dels indicadors avançats apunten a un deteriorament de l'activitat i les expectatives empresarials

ARA Balears
1 min
Turisme

Palma"El més probable és que s'entri els propers mesos en una fase de desacceleració". Aquesta és la previsió que ha fet aquest dimecres el Cercle d'Economia de Mallorca, que ha destacat que això passarà encara que la conjuntura econòmica balear hagi presentat els darrers mesos un escenari de creixement intens.

Segons el Cercle, a bona part d'Europa, alguns dels indicadors avançats, com ara l'índex compost dels directors de compres (PMI), apunten a un deteriorament de l'activitat i les expectatives empresarials.

L'entitat ha assenyalat que l'explosió de la inflació, molt intensa i més persistent que la prevista pels analistes, ha fet que els costos empresarials augmentin i que la capacitat adquisitiva dels ciutadans minvi significativament. Això, ha explicat el Cercle, ha obligat a actuar els bancs centrals, deixant de banda la política extraordinàriament expansiva i començant a apujar el tipus dinterès.

"No s'entreveuen unes perspectives molt positives per a les economies de l'OCDE i, en particular, de les europees. El més probable és que els ciutadans dels països emissors de turisme cap a les Illes, com Alemanya o el Regne Unit, pateixin una baixada a la capacitat de compra, cosa que incidirà de manera directa en l'evolució de l'activitat econòmica a les Balears amb vista al 2023", han conclòs des del Cercle.

stats