Economia 20/03/2019

La desacceleració econòmica mundial obliga els Estats Units a mantenir els tipus d'interès estables tot el 2019

El president de la Fed avisa que serà "pacient" respecte a pròximes pujades de tipus

Ara
2 min
La desacceleració econòmica mundial obliga els Estats Units a mantenir els tipus d'interès estables tot el 2019

BarcelonaLa Reserva Federal, el banc central dels Estats Units, ha mantingut estables els tipus d'interès en el rang objectiu entre el 2,25% i el 2,5%, i ha descartat cap nova pujada abans de l'any vinent a causa de la desacceleració econòmica mundial.

El president de la Fed, Jerome Powell, ha assegurat que la institució monetària nord-americana continuaria sent "pacient" de cara a "ajustos futurs", i ha assegurat que només previa un nou augment dels tipus fins al 2021. En aquest sentit, la Fed abandonarà el control dels preus com a objectiu prioritari i se centrarà en el manteniment de l'ocupació "davant els desenvolupaments econòmics i financers a escala global i les dèbils pressions inflacionistes", han informat Reuters i Efe.

De fet, a diferència del Banc Central Europeu –que només té el mandat de mantenir la inflació a ratlla–, la Reserva Federal té el doble mandat de fomentar la creació de llocs de treball i mantenir a nivells baixos els increments de preus. El BCE també ha optat recentment per mantenir una política monetària expansiva, rebutjant apujar els tipus, de cara a la desacceleració generalitzada a les principals economies del planeta.

Segons Powell, tot i que el mercat laboral nord-americà s'ha mantingut "fort" els últims mesos, el regulador bancari ha detectat una frenada del "sòlid ritme" de creixement experimentat durant el 2018 per l'economia nord-americana, mentre la inflació queia per la reducció del preu de l'energia. "Els indicadors recents apunten a un creixement més lent del consum de les famílies i a una inversió empresarial estable el primer trimestre", ha indicat Powell.

La projecció central de l'entitat monetària apunta que els tipus d'interès tancaran el 2019 entre el 2,4% i el 2,6%, inferiors a la forquilla del 2,6% al 3,1% estimada en l'última trobada, el desembre passat.

stats