Economia 25/05/2022

Creix un 18,6% el nombre d’empreses habilitades al sector dels instal·ladors des del 2018

Des del Govern asseguren que és necessari formar més gent per fer front a la transició energètica

ARA Balears
2 min
El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, amb el director general de Transició Energètica i Canvi Climàtic, Pep Malagrava, i el president i vicepresidenta d’ASINEM, Javier Piña i Neus Sastre.

PalmaEl nombre d'empreses habilitades en el sector dels instal·ladors empresarials de les Balears ha viscut un increment d'un 18,6% des de l'any 2018. Així n'ha informat el vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, que ha fet balanç de la situació del sector. Segons han informat en una nota de premsa, segons les dades proporcionades per ASINEM, a causa d'aquest augment, el 37% d’empreses del sector ha hagut d’augmentar la seva plantilla en aquest any 2022.

Segons el vicepresident aquestes xifres suposen que "no només s’estan creant llocs de feina en nous sectors productius relacionats amb l’energia i la indústria, sinó que aquests són de qualitat, qualificats i estables". Així mateix ha indicat que s'estan fent passes per a la diversificació del model productiu de les Illes, "una diversificació necessària i que en el cas de la transició energètica es troba en un procés d’increment constant que esperam que es mantingui en el temps".

En aquest sentit, Yllanes ha destacat que "la transició energètica pot ser punta de llança en la creació de llocs de feina estables i de qualitat que ajudin a diversificar el model productiu de les Illes Balears". Per això, ha recordat que abans de final d’any estarà en marxa el Pla d’Inversions de la Transició Energètica de les Illes Balears, dotat amb 233 milions d’euros públics, que mobilitzarà més de 630 milions d’euros privats.

Yllanes també ha indicat que des de l’any 2018 s’han posat en marxa un conjunt de convocatòries destinades a actuacions en matèria d’instal·lacions energètiques, millores d’eficiència i mobilitat elèctrica per un valor superior als 77 milions d’euros. "Aquests ajuts públics han repercutit molt positivament en el sector a causa del seu caràcter d’incentiu de la inversió privada per executar aquestes actuacions.

Per tant, les actuacions en matèria de transició i eficiència energètica tenen un impacte econòmic en avançar la diversificació del model productiu a través de nous sectors que ofereixen llocs de feina estables i de qualitat", ha dit el vicepresident. Cal apuntar que, segons les dades d’Impulsa facilitats a ASINEM, el sector dels instal·ladors representa l’any 2019 un 1,8% de valor afegit brut de les Illes Balears, un 2,6% dels treballadors i un 2,7 % de les empreses.

stats