Economia 15/04/2022

El Consell de Mallorca destina 260.000 euros a empreses i entitats per fomentar l'ús del català

Les ajudes es poden demanar fins dia 29 d'abril

ARA Balears
1 min
Façana del Consell Insular de Mallorca

PalmaEl Consell de Mallorca ha publicat dues convocatòries de subvencions per fomentar l'ús del català: una per a empreses i una altra per a entitats. En concret, destinaran 160.000 euros a les empreses i 100.000 euros a les entitats. Les ajudes es poden demanar fins al 29 d'abril a través de la seu electrònica de la institució insular, informa el Consell en una nota.

"Les ajudes a empreses es varen recuperar l'any passat i varen servir per injectar 150.000 euros a empreses de Mallorca i així incrementar la presència de la llengua pròpia de l'illa al material públic d'establiments de tot tipus. Érem conscients de la necessitat de tornar a donar un impuls ferm a la retolació en català i hi vàrem incloure nous elements que podien ser objecte de subvenció com ara webs, portals d'Internet, codis QR, aplicacions per a mòbils i tot tipus de plataformes en línia", explica la consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets. 

Es poden acollir a aquesta convocatòria de subvencions activitats realitzades de l'1 de maig de 2021 al 30 d'abril de 2022, i poden ser-ne beneficiàries les empreses de Mallorca amb personalitat física o jurídica, i les comunitats de béns que, tot i no tenir personalitat jurídica, puguin dur a terme projectes o activitats. L'import mínim que es concedeix per sol·licitud és de 1.000 euros i el màxim és de 5.000 euros i mai no pot superar el 60% del pressupost destinat a l'objecte o objectes subvencionats. Pel que fa a les entitats sense ànim de lucre, l'import mínim que es concedirà per sol·licitud és de 500 euros i el màxim és de 5.000 euros.

stats