Condicions laborals
Economia 02/08/2023

El Comitè d'Empresa d'Aena a Palma critica "la precarietat de la plantilla"

UGT considera que "sembla més interessada en els beneficis dels seus inversors que en les necessitats de la seva plantilla"

ARA Balears
1 min
Aeroport de Palma.

PalmaEl Comitè d'Empresa d'Aena de l'eeroport de Palma, compost pels sindicats UGT, CSPA, CCOO i USO, ha criticat "la precarietat de la plantilla" de l'empresa pública i que la seva situació "pot repercutir en la seguretat operacional de l'aeroport".

En un comunicat recollit per Europa Press, UGT ha criticat aquest dimecres que Aena "sembla més interessada en els beneficis dels seus inversors que en les necessitats de la seva plantilla i el servei públic essencial que ha de prestar".

Segons ha afegit el sindicat, l'eeroport de Palma està en xifres properes als 1.000 moviments diaris i la plantilla, "gairebé des de fa anys, pateix aquest increment de trànsit aeri amb menys personal". Això és degut a "la mala planificació de contractació i a intentar contractar personal amb la temporada d'estiu ja començada obviant les necessitats de formació prèvia per a la incorporació a llocs especialitzats", entre altres factors, ha continuat la UGT.

El sindicat ha argumentat que "amb la mida actual de la plantilla no es poden cobrir els mínims necessaris per a la prestació del servei, per la qual cosa els treballadors es veuen abocats a fer torns de més per a la cobertura de les incidències que van sorgint, i de vegades queden serveis que no es poden cobrir".

stats