Economia 26/01/2021

CCOO, PIMEM i CAEB reclamen a Armengol que exigeixi més ajudes al govern espanyol

El sindicat i les patronals demanen a la presidenta balear que sigui més reivindicativa en sol·licitar suport a l'Estat

i
Ara Balears
2 min
Francina Armengol durant la seva intervenció davant el Parlament

El sindicat CCOO i les patronals PIMEM i CAEB coincideixen a reclamar a la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, que sigui més reivindicativa davant l'executiu espanyol a l'hora de reclamar més ajudes per a les Illes per fer front a la crisi sanitària i econòmica que estan vivint. CCOO ha valorat el fet que la presidenta hagi comparegut aquest dimarts en seu parlamentària, però li reclama més fermesa en el seu posicionament davant el govern de l'Estat a l'hora de reclamar ajudes directes per als sectors econòmics que han patit de manera més dura la crisi derivada de la pandèmia. La patronal destaca que la prioritat és mantenir els llocs de feina i evitar acomiadaments, segons Efe.

El sindicat vol que Armengol exigeixi al govern de Pedro Sánchez una major autonomia per a les Illes i més ajuda en les mesures sanitàries per frenar l'expansió del virus. Consideren que l'Executiu autonòmic pot avaluar "millor i de manera més immediata" la situació que es produeix a les Illes en cada moment, la disponibilitat dels recursos i les seves limitacions.

Pel que fa a les vacunes, CCOO considera que és prioritari demanar al govern espanyol que mantingui el calendari de vacunació establert inicialment per facilitar una ràpida i millor sortida de la crisi "econòmica, social i laboral". La patronal de la petita i mitjana empresa ha celebrat també que Armengol contempli l'ajornament, l'eliminació o la bonificació de tributs per als comerços colpejats per la crisi i que tenen el negoci tancat.

La presidenta de la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears (CAEB), Carmen Planas, ha insistit que el Govern, "faci valer a Madrid la necessitat de què el Govern central ajudi de forma urgent i generosa a les Balears, per ser la comunitat més afectada d'Espanya per aquesta crisi, que el 2020 ha registrat la major caiguda del PIB, un 25%, del país, duplicant la mitjana nacional".

stats