Economia 22/11/2021

Cauen un 14,5% les reserves turístiques a les Illes Balears

L'Arxipèlag és la sisena destinació turística de l'Estat

ARA Balears
1 min
Turistes al centre de Palma

PalmaFrenada de les reserves turístiques per visitar les Illes Balears. Segons l'estudi de la plataforma TravelgateX, la darrera setmana s'ha registrat un descens del 14,5% en la xifra de reserves turístiques a l'Arxipèlag en comparació amb les dades recollides la mateixa setmana de l'any passat. L'increment dels indicadors de la pandèmia a la Comunitat Autònoma i l'augment de les restriccions a alguns països europeus generen un nou cop al sector turístic que continua treballant per allargar la temporada i potenciar les festes de Nadal.

Tot i el descens, la xifra de reserves turístiques previstes per a les pròximes setmanes està encara un 27,6% per sobre del total que es registrà el 2019, mig any després de l'inici de la pandèmia. Així, les Balears són actualment la sisena destinació de l'Estat preferida pels turistes. Per contra, les tres comunitats autònomes amb un major percentatge de reserves són les Illes Canàries, Andalusia i Madrid.

Pel que fa al tipus de viatges i viatgers que visitaran les Illes Balears, segons l'estudi la majoria de reserves són per passar a l'Arxipèlag entre dos i cinc dies i un 40% dels visitants són parelles, mentre que el 39% són turistes que vindran tots sols.

TravelgateX ha explicat que la majoria de les reserves són de turistes estatals (quasi un 80%) i que el Regne Unit i Itàlia lideren el rànquing de reserves internacionals per visitar les Balears en les pròximes setmanes.

stats