Economia 26/10/2018

CaixaBank guanya 1.768 milions fins al setembre, un 19% més que l'any passat

Els beneficis de l'entitat durant el tercer trimestre baixen un 28%, fins als 470 milions

Ara
1 min
Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, aquest dijous a informat dels resultats.

BarcelonaCaixaBank ha registrat un benefici de 470 milions d'euros en el tercer trimestre, un 28% menys que el mateix període de l'any anterior. Tot i així, de forma agregada, l'entitat ha guanyat 1.768 milions d'euros entre gener i setembre, un 19% més que l'any passat, fet que encara li permet millorar els registres de l'any passat, quan va guanyar 1.488 milions i va obtenir els millors resultats de la seva història.

Tal com indica un comunicat emès aquest divendres a la Comissió Nacional de Valors (CNMV), l'aportació del banc BPI sobre el balanç de CaixaBank és especialment rellevant. Entre el juliol i el setembre d'aquest any, l'entitat portuguesa va aportar 92 milions d'euros al compte de resultats, un 64% més respecte al tercer trimestre de l'exercici anterior (quan hi va aportar 56 milions d'euros).

Pel que fa al marge d'interessos, la principal font d'ingressos per als bancs, es va situar en els 1.239 milions d'euros entre el setè i novè mes de l'any, lleugerament per sobre dels números de l'any passat (1.201 milions).

L'entitat presidida per Jordi Gual destaca que, durant aquest tercer trimestre, "s'ha accelerat la millora de la qualitat de l'actiu". De fet, la nota publicada a la CNMV apunta que el valor del saldo dubtós que posseeix CaixaBank s'ha reduït un 15% a nivell interanual.

La presentació dels resultats es durà a terme aquest divendres mateix a València, la ciutat on CaixaBank va decidir traslladar-se pocs dies després de la celebració del referèndum de l'1-O.

stats