Economia 17/11/2021

El Black Friday generarà gairebé un 50% més de contractacions que el 2019

Segons un informe de Randstad, tot i el gran increment, la mitjana balear estarà per sota la de l'Estat

ARA Balears
1 min
Botiga de Palma durant el 'Black Friday' de 2020.

palmaLa campanya del Black Friday i la Cyber Monday provocaran un increment molt accentuat en la contractació a les Illes Balears. Concretament, segons ha indicat l'empresa Randstad, hi haurà un 47,5% de contractacions més que el 2019, abans de l'esclat de la pandèmia.

Així i tot, la xifra balear estarà per sota la mitjana espanyola, que se situarà en un 48,8%. En comparació amb altres comunitats autònomes, només s'empatarà amb Cantàbria i s'estarà per davant de territoris com Castella - la Manxa i Madrid. Ara bé, les campanyes suposaran la contractació de 43.170 persones en l'àmbit estatal, "la xifra més alta dels darrers anys", ha referenciat Randstad.

Segons l'informe, el sector que més impulsarà les contractacions serà el logístic. De fet, gairebé set de cada deu contractes estaran dirigits a aquest sector. Concretament, el que més es demandarà seran empaquetadors, mossos de magatzem o transportistes. En segon lloc, un altre sector que incrementarà la contractació és el del comerç, on, segons Randstad, es demanaran dependents, promotors i hostessos.

Cal recordar que aquestes dues campanyes seran divendres 26 de novembre i dilluns 29 de novembre.

stats