Economia 18/07/2022

Les Balears van rebre un de cada quatre passatgers internacionals que van viatjar a l'Estat el juny

La taxa es va situar per sobre de Madrid i Catalunya

2 min
Aeroport de Palma.

PalmaLes Illes Balears continuen al capdavant de la recuperació del turisme i les darreres xifres que posen això de manifest són les que ha publicat aquest dilluns Turespaña. En concret, les dades mostren que les Illes van liderar el mes de juny la recuperació dels viatgers internacionals, ja que van rebre un 24,5% del total que va venir a Espanya. És a dir, una de cada quatre persones. Segons l'informe, els passatgers britànics i alemanys van ser els que més van beneficiar les Balears.

Per darrere de les Balears, Madrid i Catalunya van ser les que més en van rebre. Si es comparen les dades amb el mateix mes del 2019, Canàries és la comunitat que ha mostrat una major recuperació, amb només un 3,8% menys que abans del covid-19. Les Illes, en aquest cas, estan en segona posició, amb un 6,1% menys d'arribades.

Les dades també posen de manifest el tipus de companyia en la qual van arribar els passatgers i l'Arxipèlag va ser el que més vols de baix cost va rebre el mes passat, amb un 27,5% del total.

Mercats emissors

A Espanya van arribar 8,2 milions passatgers procedents d'aeroports internacionals, cosa que representa el 85,5% dels que van arribar el mateix mes del 2019, és a dir, abans de la pandèmia del covid-19. Encara que els passatgers aeris internacionals no equivalen a turistes internacionals perquè inclouen també els residents a Espanya que tornen d'un aeroport internacional, sí que en la majoria es corresponen amb turistes.

El 57,5% del total de passatgers tenia l'origen de la Unió Europea, i experimentaren un ascens del 365% respecte de l'any passat, mentre que el flux procedent de la resta del món, que va suposar el 42,5% restant, va créixer un 673,9%. Per mercats emissors, el 78,1% dels passatgers que venien del Regne Unit van viatjar amb companyies de baix cost i van liderar les arribades a l'Estat amb aquests tipus de companyies.

stats