Economia 23/05/2022

Les Balears rebran més de 50 milions de l'Estat pel pla de sostenibilitat turística

Reyes Maroto: "Les Illes són un referent pel que fa al creixement sostenible a llarg termini"

ARA Balears
2 min
Turistes a Palma

PalmaLes Illes Balears rebran més de 50 milions d'euros del Pla territorial de sostenibilitat turística en destinacions. La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto ha explicat aquest dilluns, durant la seva intervenció en el VI Fòrum El Económico, "Mirades de guerra", que el govern espanyol manté l'aposta pel canvi del model turístic i ha anunciat que la partida pressupostaria que rebrà l'Arxipèlag d'aquest pla superarà els 50 milions d'euros.

Maroto ha detallat que aquesta nova partida pressupostària es sumarà als 12,7 milions que l'Arxipèlag rebrà dels fons d'eficiència energètica del sector turístic i els 100 milions que les Balears rebran dels fons europeus de resiliència. En aquest sentit, la ministra ha destacat que aquestes ajudes tenen com a principal objectiu ajudar en la recuperació econòmica i de la Comunitat Autònoma i a les persones més vulnerables del territori, però que també han de servir per a la transformació econòmica i refermar l'aposta per una economia i un turisme més sostenible.

Durant la seva intervenció, la ministra ha remarcat que tot i la guerra d'Ucraïna, l'increment dels preus i la crisi econòmica encara existent a causa del covid-19, tant les Illes Balears com l'Estat continuen avançant en la recuperació econòmica i ha detallat que les dades demostren que l'Arxipèlag és "un referent pel que fa al creixement sostenible a llarg termini i que el sector turístic és la bandera d'aquest creixement i recuperació".

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, durant la seva intervenció

En aquest sentit, la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme ha destacat també la importància de la reforma laboral del govern espanyol a l'hora de pal·liar amb conflictes com la guerra d'Ucraïna i les conseqüències econòmiques que té. A més, ha assegurat que partides pressupostàries com el Pla territorial de sostenibilitat turística en destinacions permeten que les Illes Balears i l'Estat continuïn sent competitius en el mercat europeu.

La ministra ha remarcat l'aposta del govern espanyol per la recuperació de l'activitat i el sector turístic, però ha destacat la importància d'apostar per un model més sostenible, de qualitat i que permeti a l'Arxipèlag continuar sent els "líders del turisme".

stats