Economia 06/02/2023

Les Balears reben quasi un 80% més de reserves turístiques que l'any passat

L'Arxipèlag és la quarta regió de l'Estat amb més sol·licituds

ARA Balears
1 min
Turistes arribant a l'Aeroport de Palma

PalmaLes reserves turístiques a les Balears registren xifres inesperades durant el primer mes de l'any. Segons les darreres dades publicades per la plataforma TravelgateX, les reserves registrades les darreres setmanes a l'Arxipèlag suposen un increment del 78,8% en comparació amb les que es van fer en el mateix període de l'any passat.

De fet, la darrera setmana s'ha registrat també un augment del 12% en comparació amb la setmana anterior, quan el nombre de reserves era també molt superior a les que es van fer durant les primeres setmanes del 2022. Si ho comparam amb les reserves que es van fer el 2021, quan encara hi havia restriccions sanitàries i la pandèmia va provocar l'aturada del sector turístic, la diferència és encara major. Segons les dades de TravelgateX en comparació amb el 2021, enguany les reserves turístiques per visitar les Balears s'han multiplicat per 10.

Les Balears són la quarta comunitat autònoma de l'Estat amb més reserves després d'Andalusia, Catalunya i les Illes Canàries. El 12,6% de reserves turístiques que viatgers han fet per visitar Espanya tenien com a destinació les Illes Balears.

Pel que fa a la nacionalitat dels turistes que han fet una reserva per visitar l'Arxipèlag, el 61% són viatgers nacionals, el 15,8% del Regne Unit i el 3,6% d'Alemanya.

stats