Economia 01/06/2020

L’Associació d’Empresaris dels Mercats de Palma exigeix canvis per potenciar l'oferta comercial

"Durant anys s'han permès unes pràctiques irregulars que no volem continuar tolerant"

Ara Balears
2 min
Mercat de l'Olivar de Palma

PalmaL’Associació d’Empresaris dels Mercats de Palma ha anunciat, en la seva presentació, que lluitarà per posar fi a les pràctiques abusives habituals als mercats de ciutat. Segons ha denunciat l'associació en una roda de premsa, el dirigents polítics i econòmics estan aplicant mesures "antidemocràtiques" que destrueixen la imatge i el poder del sector. Per tal de revertir la situació actual, l'associació ha assegurat que "lluitaran per recuperar els mercats com a oferta comercial al servei de la ciutat.

“Volem desburocratitzar les actuals estructures de comandament. Són antidemocràtiques, no aporten res i només són servidores d'interessos concrets”, ha assegurat Antoni Torrens, president de la nova Associació d’Empresaris del Mercats Municipals de Palma, durant la presentació que ha tingut lloc aquest dilluns a les oficines de la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca. Per a l'associació, la manca de diàleg empresarial ha obligat aquests empresaris a unir-se i lluitar "per la transparència" i "per la igualtat entre membres d'aquests mercats".

"Durant anys s'han permès unes de pràctiques irregulars que no volem continuar tolerant. Els consells d'administració prenen decisions poc democràtiques. Són organismes que funcionen amb una mentalitat impròpia d'aquest segle i això ho volem canviar”, ha continuat Torrens.

A més, la intenció d'aquesta nova associació és recuperar els mercats com a oferta comercial al servei de la ciutat i aprofitar els espais en els quals es troben. "Hem de modernitzar-nos, hem de treballar amb un concepte d'aquest segle i, sobretot, atendre les demandes dels nostres clients".

Segons la nova junta directiva de l'associació, actualment existeixen "nombrosos espais buits" als mercats que no s'omplen per la manca d'interès dels nous comerciants a traslladar el seu negoci als mercats. "Els empresaris no veuen viable ni rendible instal·lar-se als mercats".

stats