Economia 08/11/2019

Amancio Ortega compra les oficines de Facebook a Seattle

El fundador d'Inditex també té la seu d'Amazon a la ciutat nord-americana

Ara
2 min
Amancio Ortega ha adquirit dos blocs d'oficines a Seattle llogats per Facebook

BarcelonaEl fundador d'Inditex, Amancio Ortega, ha comprat dos edificis d'oficines a Seattle (Washington, Estats Units) ocupats per l'empresa tecnològica Facebook, en una operació valorada en uns 415 milions de dòlars (uns 375 milions d'euros).

L'empresari gallec i persona més rica d'Espanya ha adquirit els dos immobles al promotor Vulcan Real Estate a través de la seva signatura d'inversió Pontegadea Inmobiliaria, segons publica la premsa nord-americana. Ortega porta diversos anys invertint en el mercat immobiliari dels EUA, especialment a Seattle, ubicada al nord-oest del país, a molt pocs quilòmetres de la frontera amb el Canadà.

Concretament, el mes de març passat, ja va comprar la seu d'Amazon a la ciutat, en una operació immobiliària de més de 660 milions d'euros, la més gran de la història dels Estats Units i la segona més gran feta mai al món.

La nova compra dels dos edificis d'oficines -que formen part d'un complex immobiliari més gran i estan llogats per Facebook- es coneix la mateixa setmana en què el primer accionista d'Inditex ha ingressat 813 milions d'euros en concepte de dividends de la companyia tèxtil, en l'última retribució de l'any que abonarà la firma gallega als seus accionistes. En concret, Ortega ha rebut aquest any gairebé 1.630 milions d'euros en dividends a través de les societats Pontegadea Inversiones i Partler, amb les quals controla una 59% d'Inditex. Això suposa que Ortega tancarà el 2019 amb uns ingressos 300 milions superiors que l'any passat.

Ortega inverteix part dels dividends que rep de la companyia tèxtil en el sector immobiliari a través de la seva signatura d'inversió Pontegadea Inmobiliaria. El magnat del tèxtil posseeix també la immobiliària espanyola més gran, centrada en la compravenda i el lloguer de grans edificis, amb una cartera d'actius immobiliaris integrada fonamentalment per edificis d'oficines, no residencials, situats al centre de grans ciutats a Espanya, el Regne Unit, els Estats Units i diversos països de l'Àsia. El 2018 l'empresa controlava una cartera immobiliària valorada en prop de 9.800 milions d'euros, fet que suposa un increment de l'11,5% respecte a l'exercici anterior, i va incrementar un 23% els beneficis fins als 1.800 milions d'euros.

stats