Economia 04/12/2020

Els aeroports de les Balears rebran un 54% menys de vols durant el pont de la Constitució que l'any passat

L'aeròdrom de Palma es troba entre els 10 de la Unió Europea que han patit una major caiguda d'operacions

Ara Balears
2 min
Les empreses critiquen Aena per tancar les portes a la cogestió de Son Sant Joan

PalmaEls tres aeroports de les Balears rebran un 54% menys de vols durant el pont de la Constitució que l'any passat. En total, aquest any es preveuen, entre aquest divendres i el dimarts, 702 vols, mentre que l'any passat durant les mateixes dades la previsió era de 1.525 operacions. Dels vols que es faran durant el pont, tenen origen o destinació espanyols un 91,7%, segons ha explicat l'agència Efe a partir de les dades fetes públiques per Aena. En concret, 58 dels vols seran internacionals, mentre que 644 seran connexions estatals.

Tots els viatgers que arribin a Mallorca des de països amb una alta incidència de coronavirus, com la majoria dels europeus, hauran d'acreditar que s'han fet en les últimes 72 hores un test diagnòstic tipus PCR que hagi donat un resultat negatiu. Els viatgers de connexions estatals no hauran de presentar la prova.

Tot i això, a tots els balears que arribin de la Península a les Illes per passar el pont el Govern els ofereix la possibilitat de fer-se la PCR i tenir el resultat en 24 hores. Precisament aquest dijous varen informar des de l'IB-Salut que més de 600 illencs ja han demanat cita per fer-se una prova diagnòstica. Fins aquest dijous dematí s'havien donat ja 260 cites a Mallorca; 216 a Menorca; 117 a Eivissa i 21 a Formentera.

A l'aeroport de Son Sant Joan estan programats aquest divendres i els pròxims quatre dies un total de 434 vols. A Eivissa es preveu que hi hagi 163 operacions, totes amb origen o destinació dins Espanya i a Menorca se seguirà la mateixa tendència, amb un total de 104 vols programats, tots d'àmbit estatal.

L'aeroport de Palma, entre els deu de la UE amb una caiguda més gran de vols

Els aeroports de Madrid, Barcelona i Palma s'han situat entre els deu aeròdroms de la Unió Europea que registren una major caiguda de vols comercials aquest 2020 a causa de les restriccions relacionades amb la pandèmia del covid-19, segons informa Eurostat. Concretament, entre els mesos de gener i octubre l'aeroport de Madrid va rebre un 60% menys de vols comercials que l'any anterior; Barcelona, un 63%, i Palma, un 66%.

El primer impacte visible de la caiguda dels vols es va poder veure el mes de març, quan els vols comercials varen caure en el conjunt de la UE un 44% en comparació amb el mateix mes de l'any passat. Tot i això, la caiguda més significativa es va produir durant el mes d'abril, quan es varen reduir un 91,2%.

stats