Més de 600 illencs ja han demanat cita per fer-se una PCR en tornar del pont

L'operatiu es coordina des de la central Covid-19 i la presa de mostres es farà a les unitats Covid Exprés

Un total de 613 illencs ja han demanat cita a l'IB-Salut per fer-se una prova PCR gratuïta en tornar del pont de la Constitució, segons ha informat l'agència Efe. La coordinadora de la central Covid-19, Verònica Vega, ha explicat que la central dona cites als residents de les Illes des de principi de setmana perquè puguin acudir a algunes de les unitats Covid Exprés després dels seus viatges. Aquestes unitats estan a Son Dureta, Inca o Manacor.

Segons les dades de l'IB-Salut, fins aquest dijous dematí s'havien donat ja 260 cites a Mallorca; 216 a Menorca; 117 a Eivissa i 21 a Formentera. El número de telèfon on poden demanar-la és el 900 100 971. Per ara, divendres és el dia en què hi ha més cites programades, però Vega ha assegurat que encara continuen arribant sol·licituds.

L'IB-Salut procura donar la cita al més aviat possible des que els ciutadans arriben a les Illes. "Demanam que telefonin i els donam cita el més prop de la seva arribada. Per exemple, si arriben al matí, procuram que es puguin fer la prova el mateix horabaixa", segons ha detallat la coordinadora de la central Covid-19.

Si per algun motiu no poden anar a una unitat Covid Exprés, se'ls cita al seu centre de salut. Una vegada es prenen les mostres, en 24 hores ja es tenen els resultats. Mentrestant, no han de mantenir un aïllament, però sí que es recomana que extremin les mesures de seguretat i intentin tenir poques interaccions socials.

Els illencs que tornin pel pont del desembre es podran fer una PCR gratuïta

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF