CALENT I FRED

RECEPTA: Xot amb albergínies

Miquel Calent
17/09/2016

CuinerTallam el xot a bocins petits, els salpebram i els fregim. Aquest pas ha de durar uns instants i s’ha de fer a alta temperatura, per daurar-lo i segellar-lo. En una greixonera, dauram uns alls filetejats i, a continuació, hi afegim la ceba tallada a la juliana. Ho coem tot fins que aquesta quedi translúcida. Després hi introduïm el xot, un tassó de vi i espècies variades (murta, farigola, pebre rosa, pebre bo, gingebre, canyella, llorer...), i ho coem tot a foc suau, fins que la ceba i la carn quedin ben confitats. Tallam les albergínies a daus petits i les cobrim amb un escabetx que haurem fet amb vi, aigua, vinagre i mel, i que haurem condimentat amb sal i romaní. Deixam reposar l’albergínia un mínim de vuit hores. A continuació, fregim l’albergínia, prèviament degotada i passada per farina. Finalment, servim el xot amb l’albergínia, una mica de julivert picat i unes ametles i nous torrades. Bon profit!

Ingredients

Una cuixa de xot

Cargando
No hay anuncios

Cebes

Alls

Cargando
No hay anuncios

Albergínies

Farina

Cargando
No hay anuncios

Vinagre

Vi

Cargando
No hay anuncios

Aigua

Mel

Cargando
No hay anuncios

Ametles i nous

Julivert

Sal i espècies

Oli d’oliva