Fira B!
Cultura 02/10/2023

La vuitena edició de la Fira B! tindrà 27 espectacles i hi participaran companyies xilenes

L'esdeveniment d'arts escèniques es durà a terme els dies 9, 10, 11 i 12 d’octubre, i el de música, del 2 al 5 de novembre

ARA Balears
2 min
Presentació de la Fira B! 2023

PalmaEl mercat professional de música i arts escèniques més important de les Illes Balears, Fira B!, separa enguany les disciplines de música i arts escèniques. Amb un total de 27 espectacles de teatre, circ, dansa, nous formats i carrer, l'esdeveniment d'arts escèniques es desenvoluparà els dies 9, 10, 11 i 12 d’octubre, i el de música, del 2 al 5 de novembre. El país convidat d’aquesta vuitena edició és Xile, amb la presència de dues companyies en la programació: Interdram i La Re-Sentida.

El director general de Cultura del Govern de les Illes Balears, Pedro Vidal, i el director de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Llorenç Perelló, han presentat aquest dilluns el programa. A la presentació també hi ha assistit el director insular de Cultura, Guillem Ginard, com a representant del Consell de Mallorca, que és el principal col·laborador de Fira B!, juntament amb l’Ajuntament de Palma, el Teatre Principal de Palma, l'Institut Balear de la Joventut (IBJove) i Es Baluard Museu d’Art Contemporani de Palma.

“Des del Govern, per tant, es faran dos esdeveniments de quatre dies cadascun dedicats a la cultura per a tots els ciutadans i els professionals de les arts en viu. Avui presentam Fira B! Arts Escèniques, una edició amb espectacles per mostrar i promocionar les creacions dels artistes de les Balears, juntament amb obres de Xile, les Canàries, València i Catalunya”, ha dit Perelló. L’acte inaugural serà dilluns, dia 9 d’octubre, a les 19 h al teatre Principal amb la representació de La posibilidad de la ternura, de la companyia xilena La Re-Sentida (Marco Layera / Carolina Maza). 

Es tracta de l'estrena a Espanya d’aquesta obra que reflexiona sobre la masculinitat des del punt de vista de joves adolescents. Després d’aquesta estrena a Espanya dins Fira B!, l’obra es podrà veure a Madrid i a Barcelona. El mateix dia, a les 21 h també al teatre Principal, s’escenificarà Les preposicions, obra de la dramaturga Aina de Cos, una coproducció del teatre Principal i El Somni Produccions.

La cloenda de Fira B! d’arts escèniques serà dijous 12 d’octubre al teatre Principal, a les 20 h. Aurora Bauzà i Pere Jou representaran A beginning_Expanded Version, una peça guanyadora dels ajuts de creació IEB 2022, coproducció de L'Auditori de Barcelona, el Centre Coregraphique National d'Orleans (França) i el teatre Principal de Palma. Així mateix, es pot consultar tota la programació al web de la fira.

stats