Cultura 19/03/2024

Troben les restes de la 'Santa Maria' de Colom a les costes d'Haití

Els investigadors haurien detectat el lloc del naufragi del vaixell i volen procedir a fer l'excavació, segons una exclusiva de 'The Independent'

Ara
1 min
Una il·lustració de Gustav Adolf Closs de 1892 amb la 'Santa Maria' naufragant

BarcelonaMés de cinc segles després que una de les tres caravel·les de Cristòfol Colom, la Santa Maria, naufragués al Carib, un equip d'arqueòlegs creu que han descobert les restes de l'embarcació a la costa nord d'Haití. Ho explica, en una exclusiva del diari The Independent, un dels principals investigadors arqueològics submarins dels Estats Units, Barry Clifford .

Fins ara, l'equip d'investigadors només ha mesurat i fotografiat el lloc, sense intervenir sobre les restes d'un naufragi que, per documentació històrica, la topografia del terreny, i evidències arqueològiques i geogràfiques serien les d'un dels tres vaixells amb què Cristòfor Colom va descobrir el nou món. El 25 de desembre de 1492, el 'Santa Maria' -un vaixell suposadament construït a Galícia, de 36 metres de llarg i tripulat per 39 homes- va encallar a prop d'Haití i en van usar fustes per construir un fort. La següent fase, amb el vist-i-plau del govern d'Haití, seria fer l'excavació.

El 2003 un equip d'arqueòlegs va descobrir on probablement es trobava el fort de Colom i, amb aquesta nova informació, Clifford va revisar el diari de Colom per intentar trobar les restes del vaixell.

stats