Cultura 04/02/2019

El teatre Principal estrenarà 'Els ulls dels altres' amb una lectura dramatitzada

L’obra de Sadurní Vergés guanyà el I Premi Mallorca de Dramatúrgia. Sis actors mallorquins estaran dirigits per Alícia Gorina; es presenta dissabte 9 de febrer a la sala Petita a les 20 h

Ara Balears
2 min
El Teatre Principal estrenarà Els ulls dels altres en lectura dramatitzada

PalmaEl teatre Principal de Palma entrenarà, el proper dissabte 9 de febrer, 'Els ulls dels altres', de Sadurní Vergés. L'obra teatral va ser la guanyadora del I Premi Mallorca de Dramatúrgia 2018. Dirigida per Alícia Gorina, 'Els ulls dels altres' tindrà el seu primer contacte amb el públic de la mà dels intèrprets Marc Joy, Mariantònia Salas, Júlia Truyol, Gypsy Nel·lo, Carlos Llecha i Joan M. Pascual.

Al mateix temps, el teatre Principal de Palma també presentarà l’edició del text en un llibre editat per Documenta Balear, en el qual també s’han afegit les il·lustracions de l’autor de còmic Juan Lassale 'Ata', gràcies a un acord de col·laboració amb el Clúster de Còmic i Nous Media de Mallorca.

En la presentació del muntatge, Francesc Miralles, vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, ha valorat que el I Premi de Dramatúrgia “no sols tingui una dotació econòmica, sinó que també el teatre Principal acompanyi l’autor amb l’edició del llibre i una lectura dramatitzada. Tant de bo en el futur puguem tancar el cercle amb la producció de l’obra escenificada i amb una gira pels teatres municipals de Mallorca”.

Caràcter innovador de l’obra

Carlos Forteza, director del Teatre Principal, ha destacat d'’Els ulls dels altres' “la qualitat i el rigor del text, la solidesa de la construcció, el caràcter innovador de l’obra, la coherència entre les intencions implícites que revela el text i els resultats que aconsegueix”. Forteza també s’ha referit al repte que suposa posar en escena un text que es distingeix per “la llibertat que dona a l’hora de construir escenes en lloc que estigui tot definit en la mateixa dramatúrgia”. Tot plegat suposa obrir un nou camí al fet escènic, una línia de feina “molt adient per a la línia de creació i risc que hem volgut seguir a la sala Petita al llarg del nostre projecte”.

I és que 'Els ulls dels altre' surt del solc de les dramatúrgies convencionals i permet una àmplia llibertat de creació. De fet, els personatges no estan definits sinó que es van construint a mesura que avança l’obra, el que fa més complexa la feina de la direcció i dels intèrprets a la vegada que fa guanyar interès i explora nous camins en la dramatúrgia.

stats