Cultura 05/02/2018

Presentat el I Premi Mallorca de dramatúrgia

L'objectiu és impulsar la creació de textos dramàtics en llengua catalana

Maria Cifre
2 min
El vicepresident primer, Francesc Miralles i el Director del Teatre Principal, Carlos Forteza

PalmaEl vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, juntament amb el director del Teatre Principal, Carlos Forteza, han presentat, aquest matí, la primera edició del Premi Mallorca de dramatúrgia. Pretenen recuperar els Premis de Dramatúrgia del teatre Principal, que es van fer per darrera vegada l'any 2010, i emmarcar-los dins el projecte de Premi Mallorca. "L'objectiu és donar visibilitat social als creadors culturals", ha apuntat el conseller.

Seguint la filosofia del Premi Mallorca de literatura, "no volem que el premi sigui únicament econòmic". El que volen és crear una aliança entre l'autor i, en aquest cas, el teatre Principal. El premi en metàl·lic és de 6.000 euros, però també s'hi inclourà una residència artística a l'espai escènic La Fornal d'Espectacles. També es farà una lectura dramatitzada de l'obra premiada, que s'inclourà a la programació del teatre Principal de la temporada següent.

A banda del primer premi, es guardonarà necessàriament una obra d'autor balear. El premi serà una residència artística a La Fornal d'Espectacles". També es farà una lectura dramatitzada de l'obra dins la programació del 2018-2019 del teatre Principal.

L'obra presentada ha de ser original i inèdita i ha d'estar escrita en català, en qualsevol varietat de la llengua catalana, "per tal d'aconseguir crear un mapa de creació de dramatúrgia de parla catalana", segons que ha explicat el director del teatre Principal. El termini màxim d'admissió de les obres serà el 4 de juny i es preveu que el nom de l'autor guanyador es faci públic abans del 30 de juliol.

El Premi Mallorca de fotografia serà la propera convocatòria que es farà pública. "Si aconseguíssim convocar un Premi Mallorca de cada disciplina seria fantàstic, ja que tindríem una mostra representativa de la creació a la nostra terra", ha assenyalat el conseller.

stats