Cultura 06/06/2019

Nel Martí reivindica en el seu llibre 'Temps d'educar' la gestió del temps com a element educador

L'obra conté un total de 24 articles

Ivan Martín
2 min
Nel Martí és l'autor d'aquest manual per educar els diferents àmbits de la vida de les persones.

MaóL'exdiputat autonòmic per MÉS per Menorca Nel Martí ha anunciat la publicació del seu darrer llibre, 'Temps d'educar', un recull de treballs sobre el temps i l'educació. El llibre conté 24 articles, com les 24 hores d'un rellotge. D'aquests, n'hi ha alguns d'intemporals, que tenen com a única data de referència la data de l'edició del llibre, i altres que estan escrits i tenen a veure amb circumstàncies i fets d'un determinat moment, com els dedicats a l'educació abans dels tres anys o el model que s'ha desenvolupat a Menorca en aquesta etapa. L'autor analitza, des d'un context temporal i geogràfic, les relacions entre la gestió del temps i l'atenció educativa als infants.

Nel Martí explica en el llibre que "no hi ha cap dubte que la família, l'escola i el treball han estat, durant el segle passat, els principals i gairebé únics àmbits de socialització". I continua: "Cadascun era autònom, tenia el seu propi espai, les seves funcions i el seu temps. Avui no és així. A part de les noves tecnologies, la família, l'escola i el treball han sofert importants transformacions que s'analitzen en el llibre, i que els han convertit en àmbits que s'entremesclen i fins i tot competeixen pel temps". D'altra banda, Nel Martí emfatitza la importància de viure el moment: "Necessitam reinventar una nova temporalitat humana, que no va a destemps, ni a contratemps, ni en contra del temps, sinó que fa del temps una dimensió més estètica, de relació sensible amb el món i les persones. Un temps fet, en definitiva, a la mida de les persones".

Martí és llicenciat en Ciències Biològiques i postgrau en Gestió i Polítiques Educatives a l'Administració local. Exerceix com a professor de matemàtiques a l'IES Mari Àngels Cardona de Ciutadella. Del 1999 al 2003 va ser regidor d'Educació a l'Ajuntament de Ciutadella, on impulsà el projecte educatiu de la ciutat, i del 2003 al 2007 fou director insular i posteriorment conseller de Cultura, Educació i Joventut de Menorca. L'any 2002 va publicar 'L'art d'educar'. És autor també de 'Mari Àngels Cardona i Florit: la flora i el paisatge de Menorca', 'Països Catalans, en plural', 'Les raons del sentit no són les raons de Déu' i 'La nació dels menorquins'.

stats