Obituari
Cultura 08/02/2023

Mor Estrella del Flexas, fundador de Peor Impossible

L'artista, que va arribar a Mallorca als anys 80, era molt conegut i estimat a l'illa

ARA Balears
1 min
L'artista Fernando Estrella

L'artista Fernando Estrella, conegut per ser un dels fundadors del bar Flexas i del grup musical Peor Impossible, ha mort aquest dimarts a 63 anys a causa d'un càncer. La seva pèrdua ha causat gran commoció a Mallorca, on era molt estimat.

Nascut a Utrera (Sevilla), va aterrar a l'illa en la dècada dels 80. L'artista va arribar a Mallorca de la mà del director d'art Toni Socias, a qui va conèixer durant la mili. Junts van fundar el grup Peor Impossible. Anys després, va inaugurar el bar Flexas al costat de Pepa Charro i Xavi de las Heras. Serà recordat com a cuiner del Flexas i com l'ànima de la festa que se celebrava al local cada any. En declaracions a l'ARA Balears, Charro ha manifestat que està "trencada de dolor" per la mort del seu amic.

Durant molts d'anys va col·laborar amb el grup teatral Diabéticas Aceleradas, amb Socias, Pep Noguera i Joan Bauzá. També va participar en diverses pel·lícules, com Mujeres al borde un ataque de nervios, de Pedro Almodóvar, i Kiki, el amor se hace, amb el seu amic i actor Paco León. També va actuar a la sèrie de televisió Arde Madrid.

El gener de 2020, Estrella va ser l'encarregat de pronunciar el pregó de les festes de Sant Sebastià de Palma. En aquest sentit, Cort ha mostrat les seves condolences per la seva mort. El regidor de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, ha assegurat que era un "artista polièdric que va fer de la performance la seva manera de viure. És un dia molt trist". A més, ha assenyalat que va ser "un personatge molt important" per a la ciutat.

stats