Cultura 26/03/2022

Més de cent artistes de Mallorca signen un manifest de suport al mural de Son Artmadams

ARA Balears
2 min
El mural de l'hotel Artmadams.

PalmaMés d'un centenar d'artistes de Mallorca han signat aquest dissabte un manifest de suport al mural del pintor José Luis Mesas, que decora la façana de l'Hotel Son Artmadams. Segons ha informat Europa Press, s'han reunit a l'establiment hoteler de Palma per reclamar a l'Ajuntament de Palma que reconsideri la decisió d'eliminar el mural de Mesas, "de manera que es respecti l'art urbà i la cultura en general, de la mateixa manera que es fa a moltes altres ciutats del món".

"El treball d'Art Urbà dut a terme a l'Hotel Son Artmadams, un enorme mural que decora la façana de l'edifici, és un valor en si mateix la destrucció del qual s'ha d'evitar. Va ser creat per iniciativa del propietari de l'hotel, que el va finançar íntegrament i sense la menor aportació de diners públics", diuen en el manifest.

A més, des de l'Hotel Son Artmadams han recordat que l'ordre d'eliminació del mural va ser recorreguda davant la Justícia per la propietat de l'establiment, que a més va sol·licitar la paralització cautelar de l'ordre de destruir l'obra de Mesas, tot esperant la sentència definitiva del contenciós sobre la seva legalització.

El pintor José Luis Mesas ha explicat que espera que "finalment no obliguin a treure aquest mural" perquè "ja es veu que compta amb el suport de molts artistes i de ciutadans a qui encanta l'obra".

Per part seva, el propietari de l'Hotel Son Artmadams, Jaime España, ha agraït als artistes el seu suport. I és que, ha sentenciat, "quan José Luis Mesas va fer aquest magnífic mural, l'edifici no estava protegit, ni el barri és un barri singular ni gaudeix de cap protecció. Per això, no hi ha cap norma que impedeixi que es pinti una façana amb una obra d'art per part d'un particular".

stats