MM50
Cultura 05/04/2017

Maria de Mar Bonet presenta a Palma 'Ultramar', un disc d'anada i tornada que commemora els 50 anys de carrera de l'artista

El nou treball discogràfic fou enregistrat a l'Havana i combina els sons cubans i de la Mediterrània

Margalida Mateu
2 min
Maria de Mar Bonet a la presentació del disc i llibre a Xocolat.

Palma"Ultramar' és el millor regal d'aniversari que podia tenir, un disc d'anada i tornada", ha assenyalat Maria del Mar Bonet en la presentació a Palma. La botiga Xocolat ha quedat petita per rebre el nou treball discogràfic de la cantautora mallorquina i el llibre 'Maria del Mar, intensament', que publica Ara Llibres.

'Ultramar' és un treball discogràfic que conjuga els sons cubans amb l'essència de Bonet, un disc "exigent que cerca l'excel·lència musical" i que ha tingut un procés de creació llarg que ha durat més de 5 anys.

Fou enregistrat a l'Havana amb músics cubans de referència i masteritzat a Barcelona. Bonet ha assegurat que està molt orgullosa d'aquest disc, en el qual ha pogut mesclar les melodies cubanes amb les cançons, en alguns dels temes, del Pare Ginard, "una conjunció amb la música del camp cubana que ha quedat exquisida amb les lletres de Ginard que parlen de Cuba", ha assenyalat Bonet.

Maria de Mar Bonet aquest dimecres a Palma a la presentació d''Ultramar'.

D'aquesta manera, 'Ultramar' mescla el latin azz amb la 'música campesina' cubana, el piano contemporani i la veu de la Mediterrània, Maria del Mar Bonet. El disc pot aconseguir-se aquest cap de setmana amb l'Ara Balears.

Durant la presentació s'ha mostrat un documental que mostra el procés d'enregistrament del disc a l'Havana, obra de David Bonet.

Aconsegueix el nou disc de Maria del Mar Bonet amb l'ARA Balears

'Maria del Mar, Intensament'

'Maria del Mar, intensament' és el títol del llibre que commemora els 50 anys de carrera artística de la cantautora mallorquina, una publicació d'Ara Llibres que sols 10 dies després de la sortida al mercat ja va per la segona edició. 'Maria del Mar, intensament' pot aconseguir-se, també, a través de l'ARA Balears.

El llibre reivindica els 50 anys de trajectòria de Maria del Mar Bonet, però des d'un punt de vista gens nostàlgic. La publicació ha estat cuinada a foc lent. De fet, han estat més d'un any de converses entre Bonet i l'autor, Jordi Bianciotto, a qui la música ha versat la confiança per confeccionar aquesta repassada a la seva carrera. "Maria del Mar Bonet és una dona intensa de temperament i caràcter, això és el que he intentat reflectir en el llibre, així com reflexions musicals i personals de l'autora", ha assenyalat Bianciotto a la presentació a Xocolat.

Segons Bonet, "no som massa de mirar enrere, però el fet de fer aquest llibre m'ha obert un armari de records que m'ha ajudat a fer net i a tenir ganes de mirar endavant i continuar fent feina per millorar".

stats