Art
Cultura 12/03/2018

El Liceu presenta una exposició que vincula el realisme de les arts plàstiques amb el verisme de l'òpera

'Verisme plàstic: nous realismes a Catalunya' mostra trenta obres de dotze artistes

Ara/acn
1 min
Una de les obres escultòriques que es podrà veure al Liceu del 12 de març al 18 d'abril

BarcelonaEl Gran Teatre del Liceu acull l'exposició col·lectiva 'Verisme plàstic: nous realismes a Catalunya' amb l'objectiu de generar lligams entre les arts plàstiques i la música. Alhora, pretén ampliar l'oferta cultural del Liceu. La mostra combina el realisme a través de trenta composicions pictòriques i escultòriques de dotze artistes catalans contemporanis com Josep Cisquella, Daniel Cuervo, Carlos Díaz i Neus Martín Rayo, entre d'altres.

Les obres estan vinculades a la programació de l'òpera 'Andrea Chénier', d'Umberto Giordano, una obra que és el màxim exponent del verisme en l'òpera del segle XIX. La intencionalitat dels artistes a l'hora de transmetre la realitat es basa a "actualitzar les temàtiques i fer-nos adonar de les coses belles que ens envolten", explica la comissària de l'exposició, Rosa Ferrer.

L'exposició és una segona versió de la mostra que es va realitzar l'any 1999 a l'Arts Santa Mònica i forma part del cicle d'exposicions d'aquesta temporada al Liceu, que es pot veure des d'aquest dilluns 12 de març fins al 18 d'abril al balcó del Foyer del Liceu.

stats