Cultura 29/08/2022

L'il·lusionista Sergi Buka presenta el darrer espectacle al Principal de Maó

Els textos poètics són de Ramón Mayrata i la música, de Ramón Calduc

Iván Martín
1 min
Espectacle de Sergi Buka al Teatre Nacional.

MAÓL'il·lusionista Sergi Buka presentarà aquest dimecres al teatre Principal de Maó el nou espectacle El caçador d'imatges, en el marc del X Festival d'Acirkaos. Buka és un dels il·lusionistes més prestigiosos en l'àmbit internacional i oferirà un espectacle que pretén ser tota una experiència visual.

De fet, l'artista català explica que l'objectiu del nou treball és "una proposta d'il·lusionisme de teatre d'ombres i de llanterna màgica", i que reflexiona sobre aquest món on vivim. El punt de partida és el mateix caçador d'imatges que emprèn un viatge a través del temps. Buka comenta: "El conte ens permet viatjar fins al futur d'una manera poètica, passant pels jocs d'ombres xineses, el color i la llanterna màgica".

Els textos poètics són obra de Ramón Mayrata i, segons el català, "ens endinsen a la reflexió sobre la imatge que cerca el caçador". A més, la proposta musical que acompanya l'espectacle va a càrrec de Ramón Calduc. El col·lectiu Acirkaos Circ Social pretén descobrir el circ amb el joc, estimulant la fantasia, el desenvolupament de les arts físiques i les escèniques, sense oblidar l'educació en valors que es transmeten i fomenten a les persones.

L'àmbit socioeducatiu és una de les branques en les quals treballa Acirkaos, que té de referent l'escola de circ a tres municipis de Menorca, a més de l'àmbit de programació i difusió cultural. L'escola de circ social es du a terme a Ciutadella, Maó i Ferreries, i té un centenar d'alumnes. Per ara, la formació es fa als poliesportius, tot i que des del col·lectiu reclamen altres espais per donar resposta a l'augment de la demanda.

stats