Programacions
Cultura 21/09/2022

Les festes a taula de la Grècia clàssica, el sus a la programació de la Fundació Joan March

Artesania, arquitectura, model de ciutat... aquestes són les propostes de la nova temporada d'activitats de l'espai de Ciutat

2 min
La façana de la Fundació Joan March.

PalmaAquest dimecres, 21 de setembre, comença la programació de tardor de la Fundació Joan March de Palma. Ho fa amb el cicle Menjar i beguda en el món antic, de quatre sessions, que descobrirà als assistents més curiosos el món antic, grec i romà, però es concretarà amb aspectes de la producció i el comerç d’aliments. L’hel·lenista, traductor i acadèmic de la RAE Carlos García Gual inaugurarà el cicle amb una conferència titulada Simposis grecs: tertúlies festives i amistoses sobre la felicitat. Els ponents següents seran Yolanda Peña, Guillem Pérez Jordà i Manuel León Béjar.

Converses

A més d'aquest cicle, des de la Fundació aposten per un nou format d'activitat: Conversacions al Museu amb Sergio Vila-Sanjuán. El periodista visitarà el Museu per parlar i reflexionar amb diferents personalitats destacades del món de la cultura. Els primers convidats d'aquestes converses són Valentí Puig, Milena Busquets i Pablo d’Ors.

Arquitectura i ciutats

La Fundació ha apuntat a la Biennal de Pensament de Palma, en què les ciutats seran les protagonistes. Tractaran el tema especialistes en arquitectura i urbanisme, com ara l'arquitecte mallorquí Carlos García-Delgado, que farà la conferència inaugural; després n'hi haurà dues més: la d’Andrés Rubio i Pablo Sendra. Seran els dies 10, 11 i 13 d'octubre, respectivament. El títol que agrupa aquestes tres xerrades és Passat, present i futur de les nostres ciutats.

Arts i oficis

Quins reptes té el món de l'artesania i com s’adapten les tècniques tradicionals al ritme del segle XXI? S'intentarà donar resposta a aquestes i altres preguntes en el programa de ponències sobre el món de l'artesania, Les arts i els oficis.  Els protagonistes seran: l’artesana tèxtil Elena Goded, el dissenyador Pablo Erroz, l’artista en cistelleria Idoia Cuesta i el ceramista Fernando Alcalde.

Cinema

A més de les converses i ponències temàtiques, a la Fundació Joan March també hi ha espai per al cinema. El mes de gener va començar el cicle Els orígens del cine musical, que descobreix a l'espectador el naixement del cinema sonor. Inclou quatre projeccions.

stats