Cultura 15/06/2023

L'exposició 'El gust de Menorca` guanya l'ADG Laus de bronze en gràfica aplicada a l'espai

Són la consagració dels dissenyadors i el reconeixement a les empreses i institucions que inverteixen en disseny

Iván Martín
1 min
Exposició guardonada del museu de Menorca.

MAÓL’exposició El gust de Menorca, amb disseny de Roseta Mus Pons de l’estudi Roseta i Oihana, ha guanyat el premi ADG Laus de Bronze en la categoria de gràfica aplicada a l’espai.

El dijous 8 de juny va tenir lloc a Barcelona l’entrega dels Premis ADG Laus, organitzats per l’ADG-FAD, Associació de Directors d’Art i Dissenyadors Gràfics. Els premis ADG Laus de Disseny Gràfic i Comunicació Visual s'atorguen des de l’any 1964 amb l'objectiu de reconèixer l'excel·lència en la comunicació gràfica. Són els premis de disseny gràfic de referència i de major prestigi d’Espanya, la celebració del grafisme que s'ha convertit en un referent essencial per conèixer les propostes creatives rellevants de l'any. Els ADG Laus són la consagració dels dissenyadors i el reconeixement a les empreses i institucions que inverteixen en disseny.

El disseny de l’exposició crea un llenguatge visual experiencial fet amb referències locals, estètica contemporània i codis de comprensió universal. L’ús de materials nobles com lona de cotó impresa, fusta de pi i paper fa palès de nou el compromís del museu en emprar suports expositius sostenibles i reutilitzables (una bona part de la fusta emprada, caixes i prestatges, ja van ser emprats en l’exposició anterior. L’experiència es completa amb un petit videomapping que sorprèn pel seu joc visual.

stats