Art
Cultura 27/10/2022

L'escultura musical de Naxo Farreras sona al Palau de la Música

L'artista barceloní desplega l'exposició 'Sentir les escultures' a la sala Lluís Millet

2 min
Naxo Farreras a l'exposició 'Sentir les escultures', al Palau de la Música

BarcelonaEl Palau de la Música afegeix un nou atractiu artístic fins al 4 de desembre. Tant els visitants com els espectadors dels concerts podran entrar a la sala Lluís Millet per veure-hi l'exposició Sentir les escultures, de Naxo Farreras (Barcelona, 1951). La mostra, comissariada per Mercedes Soler-Lluró, inclou una seixantena de peces. N'hi ha que semblen tubs d'orgue i és com si portessin la música dins. D'altres són obres que sonen per impacte. I fins i tot n'hi ha una amb forma de pentagrama de ferro on van a parar les notes que escampen uns tubs... "Escolto les escultures i intento sentir els seus sons com la raó que els dona forma", diu Farreras, artista plàstic convidat d'aquesta temporada al Palau de la Música.

L'exposició inclou obres com les Catedrals, peces més "etèries i subtils" que s'enfilen des de la "materalitat fins a l'espiritualitat". “Les catedrals són espais místics on la llum i el so s’ajunten per donar certa espiritualitat”, diu l'artista. També hi ha els Acords, escultures de ferro que emeten un so quan són colpejades. I entre l'obra nova hi ha Tubs melòdics i Arpegis, dos exemples del seu treball amb "les ondulacions vibracionals". Farreras, que el 2003 va fer l'escultura Arbre de la vida per a la façana de l'ampliació del mateix Palau de la Música, ha tingut "molt en compte" la singularitat arquitectònica i lumínica de la sala Lluís Millet a l'hora d'organitzar l'espai expositiu, una part del qual ha convertit en el seu taller.

A més de Naxo Farreras, els altres artistes convidats a la temporada del Palau de la Música són el poeta Eduard Escoffet, l'artista digital Anna Carreras, l'artista electrònica Mónica Rikić, la compositora Caroline Shaw i el compositor Ferran Cruixent.

L'exposició 'Sentir les escultures', de Naxo Farreras, al Palau de la Música.
stats