Fotografia
Cultura 05/09/2022

L'arxiu de Casa Planas, amb tres milions de fotografies, registra la col·lecció més gran de l'Estat especialitzada en turisme

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha visitat aquest dilluns el centre cultural

ARA Balears
1 min
La presidenta del Gover, Francina Armengol, durant la seva visita a l’arxiu fotogràfic de Casa Planas.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha visitat aquest dilluns l'associació Centre Cultural Casa Planas, seu de l'arxiu fotogràfic especialitzat en turisme del fotògraf Josep Planas. El centre suma més de tres milions de fotografies des del 1940 fins ara. El repertori d'imatges està principalment centrat en l'evolució del turisme de les Balears, fet que permet observar la història urbanística i turística de l'Arxipèlag a través de la fotografia.

"És aquest valor patrimonial, cultural, artístic i històric el que des del Govern es vol protegir, motiu pel qual el centre cultural Casa Planas és beneficiari d'una subvenció de gairebé 30.000 euros per a la conservació de l'arxiu fotogràfic de Josep Planas", ha destacat l'Executiu.

El Govern ha exposat que Josep Planas va ser capdavanter en la producció industrial de postals, com també en la fotografia aèria. Les seves imatges van captar el boom turístic a les Illes i es van publicar en nombrosos mitjans de l'Estat i internacionals, a més de contribuir a la difusió internacional de l'Arxipèlag a través de les postals.

stats