Cultura 29/06/2022

L'artista Antoni Muntadas farà una residència a Casa Planas per investigar la imatge turística

Aquest dijous oferirà una masterclass a l'espai de l'arxiu, sobre la publicitat i fotografia relacionada amb el turisme dels anys 50 i 60

ARA Balears
2 min
L'artista Antoni Muntadas 5

PALMAL'artista internacional Antoni Muntadas, que viu a Nova York, serà resident a l'arxiu Casa Planas per investigar la imatge turística. A més, entre les activitats que es faran amb públic, hi ha la masterclass d'aquest dijous, 30 de juny, a Casa Planas. La invitació de l'artista és la primera de moltes accions que faran conjuntament l'hotel i l'arxiu Casa Planas. De fet, mentre Muntadas faci feina a l'arxiu, s'allotjarà al Castell Hotel Son Vida.

La imatge del turisme i la publicitat dels anys 50 i 60 seran el fil conductor de la masterclass, que està pensada per a estudiants i amants de les arts visuals, professionals del turisme i investigadors. "És una oportunitat de conèixer una figura històrica de l'escena de l'art conceptual espanyol i analitzar els instruments narratius de la imatge i el seu paper en el desenvolupament turístic a les Illes Balears", asseguren des de l'arxiu.

Les places per a la masterclass són limitades. Les inscripcions s'han de fet al correu cccpcasaplanas@gmail.com.

Flyer informatiu de la masterclass.

Muntadas va ser pioner del media art, l'art conceptual i el treball d'arxiu a l'estat espanyol, i la seva obra sempre ha tingut a veure amb temes socials, polítics i de comunicació de tot el món, com la relació entre l'espai públic i privat, els canals d'informació i la manera com són utilitzats per censurar o promulgar idees.

Va formar part d'un col·lectiu artístic antifranquista d'art conceptual de l'Estat, El Grup de Treball, que va existir només del 1973 al 1975. Els integrants, entre els quals hi havia figures com Francesc Abad, Jordi Benito, Antoni Mercader, Carles Santos, María Costa, reflexionaven sobre la funció social de l'art.

stats