Música
Cultura 19/05/2023

Joan Company, fundador i director de la Coral de la UIB, reconegut amb la Medalla Ramon Llull de la UIB

Poc abans de començar el darrer concert d'aniversari de la coral que dirigeix, el també fundador de la Coral de la UIB ha estat sorprès amb la concessió d'aquest guardó

2 min
Joan Company al capdavant de la Coral de la UIB en el seu darrer concert d'aniversari com a director

PalmaAmb un reconeixement més que merescut i totalment inesperat. Així ha començat el darrer concert d’aniversari de la Coral de la UIB que ha dirigit Joan Company, que n’és el fundador i hi ha estat al capdavant durant 46 anys. Per la seva dedicació i entrega, el Consell de Direcció de la Universitat de les Illes Balears ha decidit atorgar-li la Medalla Ramon Llull de la UIB, una de les màximes distincions que concedeix la universitat. 

Ha estat Jaume Carot, el rector, qui li ha lliurat la medalla poc abans d’iniciar el recital oferit a la basílica de Sant Francesc de Palma i que ha aplegat, a més dels cantaires actuals de la coral, un bon grapat d’excantaires i músics que durant aquestes més de quatre dècades han col·laborat amb la Coral de la UIB. Fa només uns dies, el mateix Joan Company es mostrava satisfet i emocionat amb el recorregut que ha fet aquella coral que un grup de joves, capitanejats per ell mateix, decidiren fundar l’any 1977. En aquests 46 anys han creat un total de deu agrupacions filials, han rebut premis en concursos estatals i internacionals i han col·laborat amb algunes de les orquestres més importants de l’Estat i d’Europa. 

Més de 40 anys de recorregut

La Medalla Ramon Llull de la UIB s’afegeix a un grapat de distincions rebudes per Joan Company durant aquests anys, entre les quals destaquen el premi Gabriel Alomar de l’Obra Cultural Balear, el premi Rotary Mallorca i el Siurell de plata als valors culturals. A més de director fundador de la Coral de la UIB, Company ha estat el director artístic de la Coral de l’Orquestra Simfònica de Galícia i n’ha dirigit d’altres com l’Orquestra Simfònica d’Astúries i la Jove Orquestra Nacional, així com formacions dels Estats Units, Àustria i Itàlia.

Si bé aquest és el darrer concert d’aniversari amb Joan Company al capdavant de la Coral de la UIB, a la seva agenda com a director de la coral que va fundar hi queden encara alguns concerts abans del comiat definitiu, que serà el pròxim mes d’agost.

stats