Cultura 07/01/2020

Heritage Recovery reiniciarà el pròxim dilluns les excavacions a Torre d'en Galmés

Hi participaran voluntaris i cinc alumnes de les universitats de Màlaga, Granada i Rei Joan Carles

Ivan Martin
1 min
L'equip d'arqueòlegs coneix perfectament el jaciment i serà la tercera campanya d'excavacions a la zona.

MaóL'associació Heritage Recovery ha anunciat el reinici de les excavacions a la zona central del jaciment arqueològic de Torre d'en Galmés per al pròxim dilluns. L'objectiu de la campanya és continuar amb la intervenció que s'hi va fer el mes de febrer de l'any passat, i centrar els esforços en la definició de les construccions registrades, entre les quals destaquen una edificació arquitravada, un espai de trànsit, una estructura amb doble entrada sud i nord de tendència quadrangular i una altra planta circular. També es delimitaran les construccions de planta rectangular de reduïdes dimensiones vinculades a l'etapa medieval islàmica.

En les excavacions de febrer, la intervenció es va desenvolupar a l’est de l’estructura coneguda com a pòrtic. Les dades obtingudes en la primera campanya de prospecció i georeferenciació van permetre als tècnics descobrir els primers indicis que dibuixen una construcció quadrangular que presenta com a singularitat una doble apertura en una superfície compacta. També es van identificar estructures medievals i es va establir la relació cronocultural entre els murs.

La campanya rep l'ajut econòmic del Consell de Menorca i l'Ajuntament d'Alaior. Finalitzarà el 9 de febrer i estarà dirigida per Luis Cobos Rodríguez i Julia García González. A més, també formaran part de l'equip per tercera vegada els arqueòlegs Ismael Moll i Adrián Castro. D'altra banda, en les excavacions hi participaran voluntaris i cinc alumnes de la Universitat de Màlaga, la Universitat de Granada i la universitat Rei Joan Carles. L'alumnat assistirà a conferències, farà treball de camp i de laboratori i visitarà diversos monuments patrimonials de Menorca.

stats