La recepta: Greixera de faves, pèsols i ous
Tallam la costella i els potons de porcella a bocins i els sofregim amb una micona d’oli d’oliva; en ser ben daurats hi incorporam la ceba tallada menuda i continuam la cocció. Quan la ceba hagi agafat color posam la tomàtiga ratllada i ho deixam fins que sigui ben confitat. Tallam els botifarrons a rodanxes grossetes i els posam dins el sofregit, però anant molt en compte de no remenar massa. Ara afegim el brou, les faves, els pèsols, les patates i les herbes aromàtiques i ho deixam coure mitja horeta a foc suau. Bullim a banda els ous, els pelam, els tallam i després els afegim a l’olla; justs després la llevam del foc i la deixam reposar uns minuts abans de servir. El padrí Joan sempre deia que el que es menja neix, així que si algú necessita estímuls... encara que ja se sap que el millor afrodisíac és el propi cervell. Bon profit!
INGREDIENTS:
250 grams de pèsols i 250 de faves esclovellats
Dues cebes
Sis tomàtigues de ramellet
Vuit patates
Dos botifarrons
Quatre peus de porcella
200 grams de costella de porc
Llorer, moraduix i herba-sana
8 ous
Brou de carn
Sal, pebre bo i oli d’oliva