Gató amb gelat

Gelat

Posam la llet i la nata al foc amb la canyella i la pell de llimona fins que agafi el bull i ho deixam reposar un quart d'hora abans de retirar-ho. Afegim el sucre i les ametlles crues i pelades, que haurem capolat finament. Tornam dur a ebullició i una vegada fred ja ho podem posar a la gelatera.

Ingredients

Cargando
No hay anuncios

700 mil·lilitres de llet

300 mil·lilitres de nata

Cargando
No hay anuncios

400 grams d'ametlles mallorquines

275 grams de sucre

Cargando
No hay anuncios

Una branca de canyella i una pell de llimona

Gató

Cargando
No hay anuncios

Batem els blancs d'ou amb la meitat del sucre fins que estiguin ben pujats. Mesclam els vermells amb la resta del sucre i una mica de llimona ratllada i també els batem fins que tornin blanquinosos. Barrejam amb delicadesa les dues mescles d'ou i després hi incorporam la farina d'ametlla a poc a poc. Ho disposam dins un motlle prèviament untat amb saïm i es cou al forn més o manco tres quarts d'hora a uns 165º. Ho deixam refredar i ho servim amb imaginació.

Ingredients

Cargando
No hay anuncios

Mitja dotzena d'ous

400 grams de farina d'ametlla

Una llimona

400 grams de sucre