FORMATGE TENDRE ESCABETXAT AMB SORBET DE POMA AL FORN INGREDIENTS
Formatge escabetxat: Tallam el formatge tendre a bocins de 6 cm de llarg per 2 d’ample. Posam al foc tots els ingredients i els portam a ebullició. Els deixam refredar tres hores, els colam. Introduïm els bocins de formatge a l’escabetx, tenint en compte que han de passar almanco 8 hores a la gelera abans de menjar-lo. Sorbet de poma: Llevam el cor a les pomes i les posam al forn a 185 graus 20 min. Pesam les pomes cuites (pell inclosa). Farem la mateixa quantitat d’almívar que el que tenim de pomes cuites. La proporció aigua-sucre ha de ser de 60-40. Posam al foc l’aigua, el sucre, la pell dels cítrics i el canonet de canyella; en arrencar el bull, l’aturam i el colam. Mesclam el xarop amb la poma cuita, el trituram i el colam. El passam a la gelatera. Podem acompanyar el formatge amb galleta esmicolada i figues seques confitades. Bon profit!
Formatge escabetxat
500 grams de formatge tendre
100 mil·lilitres de vi blanc
100 mil·lilitres de vinagre
400 mil·lilitres d’oli d’oliva
Una cabeça d’alls
Tres fulles de llorer
Sal i pebre bo
Sorbet de poma
1 quilo de pomes
Sucre
Taronja i llimona
Canyella